ylarivifinal
Tapahtumat 2009-2010, 2010-2011, 2011-2012, 2012-2013, 2013-2014, 2014-2015, 2015-2016
Tapahtumat 2015-2016
3.4.2016 Ukkokodin vanhuksien kuljetus Maarian kirkkoon

Joulunajan aktiviteettina on ollut jo vuosien ajan Ukkokodin asukkaiden kuljettaminen Henrikin kirkkoon jumalanpalvelukseen sekä kirkkokahville.

Kuluvalle kaudelle haluttiin saada uusi aktiviteetti kevätkaudelle ja sunnuntaina 3. huhtikuuta se toteutettiin. Veljet kerääntyivät aamuvarhaisella Turun Ukkokodin, jota nykyään virallisesti kutsutaan palvelutalo Wiléniksi, edustalle noutamaan vanhuksia pääsiäisen lopun ajan messuun.

Tapahtuman järjestelyt osoittautuivat kuitenkin yllättävän haasteelliseksi, kun Henrikin kirkko siirsi vuodenvaihteessa jumalanpalveluksen aloitusaikaa kello kymmenestä tuntia myöhemmäksi. Tämän seurauksena toimitus päättyisi noin klo 12.30 ja siihen vielä kirkkokahvit päälle. Tunnin viive olikin yllättävän suuri este ukkokodin väelle. Lounasaika oli puolenpäivän aikaan ja sen muuttaminen oli useammalle vanhukselle lähes mahdoton ajatus.

Tapahtuman suunnittelussa tämä tiesi paluuta lähtöruutuun. ”Googletuksen” tuloksena saatiin, että sunnuntaina 13. maaliskuuta Katariinan kirkossa on jumalanpalvelus alkaen klo 10 ja sen jälkeen Marttojen järjestämät kirkkokahvit. Tätä ehdotettiin Ukkokodin henkilökunnalle mutta tällä kertaa henkilökunnan lomat kaatoivat ehdotuksen, kuten hallituksen ehdotukset on kaadettu konsanaan.

Vaan periksi ei annettu. Uuden ”googletuksen” tuloksena saatiin tieto, että Maarian kirkossa on messu sunnuntaina 3. huhtikuuta ja messun jälkeen ohjelmalliset kirkkokahvit Maarian pappilassa. Päivää ehdotettiin henkilökunnalle ja tällä kertaa osat loksahtivat paikoilleen. Mutta, kuin huipennukseksi, kaksi veljeä joutui vielä perumaan osallistumisensa kuljetuksiin aivan loppumetreillä.

Invataksi sekä loput ilmoittautuneista veljistä hoitivat kuljetukset kirkkoon ja takaisin palvelutalolle hyvällä rutiinilla. Kirkkotoimituksen ja kahvitarjoilun aikana veljet avustivat vanhuksia liikkumisessa, sekä kirkossa että pappilassa.

Leijonat näyttivät kyntensä ja muistoihin jäävistä haasteista huolimatta, Ukkokodin asukkaat olivat jälleen kerran erittäin tyytyväisiä saamastaan huomiosta ja palvelusta.

Palveluaktivitettiin osallistuivat veljet Ahti Määttä, Juha Grönroos, Lasse Wiren, Mikko Pikander ja allekirjoittanut. Lisäksi veli Hannu Heikniemi järjesti jälleen invataksikuljetuksen. Erityiset kiitokset veli Juhalle tapahtuman järjestelyistä, joka tällä kertaa vaati erityistä kärsivällisyyttä sekä lukuisia puheluita ja viestejä eri tahoille.

On monta tapaa tehdä hyvää!
.

Terveisin
Ismo/tiedotustoimikunta

Kuvia tapahtumasta.

 
2.4.2016 Veli Kalle Pellin 50v vastaanotto

Iltapäivällä, huhtikuun toisena päivänä vuonna 1964, hieman kello yhden jälkeen syntyi Porissa potra poikavauva. Paino reilut 5 kiloa ja pituutta runsaat puoli metriä. 2.4.2016 samainen ”poikavauva” täytti komeat 50 vuotta Liedon Vanhalinnassa. Klubin Tapa-käytäntö -ohjeistuksen mukaisesti, leijonat veivät klubin syntymäpäivätervehdyksen veli Kallelle lauantaina iltapäivällä klo 13.00. Presidentin puhe oli lyhyt ja ytimekäs. Puheen jälkeen luovutettiin klubin pöytästandaardi sekä kukitettiin lady Leena.

Juhlamaljaa nostattaessa unohtui tällä kertaa tunnuslauseemme ”Kupit eteen – Kupit’taa”, mutta tilanne korjaantunee seuraavassa klubikokouksessa. Joka tapauksessa veli Kalle sai ansaitusti onnentoivotukset, sekä menneestä 50 vuodesta että tulevasta 50 vuodesta.

Kahvittelun yhteydessä on perinteisesti päivänsankarin etuoikeus ottaa ensimmäinen pala kakusta. Niin tälläkin kertaa, eikä mistä tahansa kakusta, vaan hyvin yksityiskohtaisesti mallinnetusta kakusta. Mallina oli ollut itseoikeutetusti juuri Dubaista, hiekkaerämaan kupeesta, noudettu jäänsärkijä. Onneksi mittasuhde oli suhteutettu vieraiden määrään nähden mutta muuten lopputulos oli täydellinen. Taisi siinä veli Kallen käsi täristä samalla tavalla, kuin muinoin hääkakun leikkaamisen kanssa.

Kuohuvat ja kahvit nautittiin terassilla hienossa aurinkosäässä. Kahvin jälkeen veljet poistuivat juhlapaikalta ja veli Kallen 50-vuotisjuhla pääsi todelliseen vauhtiin. Saadun tiedon mukaan pöytävaraus oli tehty lähes nurkan takana olevan Nesteen huoltamon ”ravintolatilaan”. Samainen paikka onkin oikea leijonaluola, LC Lieto/Loukinainen kokoustaa siellä säännöllisesti.

Paikalla olivat veljet Juha Grönroos, Timo Hurme, Teppo Nolvi, Hannu Määttä, Ari Elonen ja allekirjoittanut.

Onnittelut vielä kerran veli Kallelle ja kiitokset maittavasta tarjoilusta.

Terveisin
Ismo/tiedotustoimikunta

Kuvia tapahtumasta.

 
13.2.2016 Klubin 58. Charter-juhla

Nyt se on taas takana. Ai mikä? No klubimme Charter-juhla. Juhlaa vietettiin jo kolmatta kertaa Veritas-stadionin ravintola Ole’:ssa. Tällä kertaa juhlatila oli ravintolan alkupäässä, mikä hieman tiivisti tunnelmaa mutta illan edetessä sitä ei enää edes huomattu.

Alun perin juhlaan oli ilmoittautuneita 47 mutta viimehetken peruutusten jälkeen osallistujamäärä oli 41. Juhlassa oli kunniavieraana Pekka & Marjo Määtän kutsumana virolaispariskunta Maren ja Raul Laasik. Raul Laasik on Tartossa olevan Lions-klubin jäsen mutta asuu perheensä kanssa tällä hetkellä Turussa. Hän voisi olla jopa kiinnostunut liittymään klubiimme.

Kaikki juhlavieraat saapuivat hyvissä ajoin ja presidenttiparin kättelyn jälkeen asettauduttiin pöytiin hyvässä järjestyksessä. Juhlatoimikunnan toimesta illallispöydät oli koristeltu näyttävän yksinkertaisesti ja keskimmäisessä pöydässä oli vanhemmille veljille puolisoineen nimetyt paikat presidenttiparin kanssa.

Totuttuun tapaan presidentti avasi tilaisuuden tervehdyssanoilla. Heti alkuun laulettiin onnittelulaulu syntymäpäiväsankareille, joita on useampia juuri helmikuun alkupuoliskolla. Avauspuheenvuoron jälkeen kajahti komeasti Leijonamarssi klubin kuoron mieslaulajien pohjustamana.

Illan seremoniamestarina toimi MC Pekka Rytkölä (Master of Ceremony) ja illan musiikista piti huolen Rudolf Belis sekä alkuyön tunteina Dj HarriG. Puheen ladyille oli valmistellut veli Pekka Mäntylä. Puheenvuoron lopuksi hän heitti kaikille leijonille huiman haasteen. Jokaisen tuli tarjota puolisolle ystävänpäivän aamuna, eli siis heti juhlaillan jälkeen, aamiainen sänkyyn. Kuinkahan moni tämän muisti tehdä?

Illan ohjelmanumerot olivat hyvin kuoro- ja musiikkipainotteisia. Pankin räjäytti kuitenkin leidien yllätysnumero, jossa pääesiintyjänä oli itse Jari ”Siltsu” Sillanpää. No Jari itse ei Veritakselle ehtinyt mutta lähes identtinen varamiespalvelun henkilö hoiti esiintymisen loistavasti Jukka Jalosen leijonaketjun tahdittamana. Niin hyvin, että ryhmä toisti esityksen vielä loppuillan aikana uudestaan. Sellaista ei ole taidettu ”Siltsun” konserteissa kokea?

Charter-juhlassa on ollut tapana muistaa kauden aikana erityisesti kunnostautuneita tai muuten pidemmällä aikavälillä toiminnassa aktiivisesti mukana olleita leijonia. Tällä kertaa Presidentin tunnustuspalkinnot annettiin kahdelle nuorimmista leijonista. Palkittavat leijonat olivat Mika Lankinen ja Petri Hällfors. Kumpikin leijona on vahvasti tuonut uusia ajatuksia aktiviteetteihin ja vienyt asioita eteenpäin.

Näiden leijonien lisäksi presidentti palkitsi veli Jouko Lindroosin kotimaisella 40v ansiomerkillä ja lady Kaarinan vastaavalla puolison ansiomerkillä.

Seuraavaksi ladyt Tuija Ainala, Kaija Heino, Eliina Heinonen ja Kirsti Wiren saivat kukin kotimaisen 30v lionin puolison ansiomerkin.

Lady Marjo Määttä palkittiin Lady-ansiomerkillä ansiokkaasta työstä klubin ladytoiminnassa kuluneen kauden aikana.

Arpajaiset on takuuvarma ohjelma tapahtumaan kuin tapahtumaan. Tällä kertaa oli juhlakutsun mukana annettu ohjeistus arpajaispalkinnoista ja tuloksena olikin lähes premiumluokan arpajaiset. Arpajaisten tuotto oli yli 400 Euroa, mikä on jälleen kerran erinomainen tulos.

Arpajaisten jälkeen vaihdettiin musiikki hieman kevyempään ja ilta jatkui hyvässä tunnelmassa pikkutunneille saakka.

Juhla onnistu jälleen erinomaisesti, josta suuri kiitos kaikille järjestelyissä mukana olleille. Ja erityisesti ladyille sekä kuorolle, joiden hartioilla oli lähes kokonaan illan loistavat ohjelmanumerot! Pitäisiköhän meidän perustaa ohjelmapalvelu klubin varainhankintaan…Terveisin
Ismo/tiedotustoimikunta

Kuvia tapahtumasta.

 
21.1.2016 Tammikuun klubikokous ja uuden veljen juhlallinen vastaanotto

Lions-kauden 2015 – 2016 jälkimmäinen puolisko lähti hyvässä tunnelmassa käyntiin. Tammikuun klubitapaamisessa oli uuden veljen juhlallinen vastaanotto. K-kauppias Marko Mondolin oli jo aikaisemmin miettinyt Lions-toimintaa ja mahdollista liittymistä johonkin paikalliseen klubiin. Syksyn aikana asia sitten konkretisoitui ja hyvän ystävänsä Olli Wigrenin suosituksesta Marko otti yhteyttä klubiimme. Ollihan muistetaan yhtenä klubimme nuorimmista jäsenistä. Marraskuun klubitapaamisessa oli Markon virallinen esittely sekä äänestys jäsenyydestä ja nyt tammikuun klubitapaamisessa oli vuorossa virallinen vastaanotto klubin jäseneksi.

Uuden veljen lionslupauksen otti vastaan 2. varapresidentti Hannu Mäenpää ja kummin, veli Teppo Nolvi, lupauksen puolestaan presidentti Ismo Viinikainen. Kumpaankin saatiin positiivinen vastaus ja Marko Mondolin oli virallisesti klubimme uusi jäsen. Päätössanojen jälkeen veli Marko
kertasi vielä lyhyesti omaa taustaansa ja sen jälkeen oli  paikalla olevien klubiveljien kättelyn vuoro.

Itse klubikokous meni jo rutiinilla ja kokouksen jälkeen oli vuorossa klubiesitelmä. Tällä kertaa esitelmän piti veli Tapio Laakso ja esitelmän aiheena oli kodin murtoturvallisuus. Esityksen alkuosassa veli Tapio kertoi omakohtaisia kokemuksia asuntomurrosta ja sen seurauksista. Tapion mukaan suurin vahinko oli kodin koskemattomuuden rikkoutuminen. Kaiken tavaran jne voi vielä korvata mutta omaan kotiin tapahtunut murto on henkisesti erittäin raskas kokemus.

Veli Tapion jälkeen hänen mukaansa kutsuma Verisuren edustaja esitteli edustamansa yrityksen tarjoamia palveluja ja ratkaisuja kodin turvaamiseksi vahingoilta ja murroilta.

Paikalla kokouksessa oli myös vieraana leijona LC Kimito-Kemiön klubista. Hän oli tullut paikkaamaan edellistä omaa klubikokousta, johon oli estynyt osallistumasta.

Mukava alku kevätkaudelle. Seuraavana on vuorossa klubimme Charter- eli perustamisjuhla helmikuun alussa.Terveisin
Ismo/tiedotustoimikunta

Kuvia tapahtumasta.

 
16.1.2016 Kenkien nastoitusta Kupittaan CM:ssa

Liukastumiset, kaatumiset ja putoamiset ovat syynä noin 30 % kaikista ilmoitetuista työtapaturmista. Tapaturman kulun käynnistää useimmiten liukastuminen tai kompastuminen. Nämä liikkumistapaturmat ovat lisääntyneet Suomessa noin kolmanneksen kymmenen viimeisen vuoden kuluessa. Tyypilliset vammat kohdistuvat ranteisiin ja käsiin. Olkapää- ja kallovammat ovat yleisiä vakavissa tapaturmissa.

Ylen mukaan joka toinen yli 80-vuotias suomalainen kaatuu kerran vuodessa ja yleisin syy on liukastuminen. Lonkkamurtuman hoito maksaa noin 20 000 euroa ensimmäisenä vuonna. Jos potilas joutuu laitoshoitoon, kustannukset kasvavat vielä kymmenillä tuhansilla euroilla.

Perinteinen kenkien nastoitustapahtuma järjestettiin jälleen Kupittaan City Marketin tiloissa. Palveluaktiviteetin ajoitus ei tällä kertaa osunut ihan nappiin, sillä kireä pakkassää ja lähes olematon lumitilanne oli vielä toistaiseksi pitänyt pääkallokelit loitolla. Lisäksi vuoden alusta kauppojen aukioloajat vapautuivat ja sillä saattoi myös olla vaikutusta asiakasmäärään päivän aikana.

Leijonat olivat paikalla kuitenkin säntillisesti veli Kallen tekemän vuorolistan mukaan. Nastoituspiste oli hyvissä ajoin valmiina päivän ensimmäisille asiakkaille. Päivän aikana nastoitettavia kenkäpareja tuli tasaiseen tahtiin, tosin puolen päivän aikaan oli tuttuun tapaan hieman ruuhkaakin. Kello 16 mennessä oli kokonaisuudessaan nastoitettu noin 60 kenkäparia, joka on selvästi pienempi tulos kuin aikaisemmilla kerroilla. Muutamien kenkäparien kohdalla jouduimme aikaisempaan tapaan toteamaan, että nastoitus ei onnistu pohjan rakenteen tai materiaalin takia.

Hieman pienemmästä loppusaldosta huolimatta kansantaloudellisesti erittäin hyödyllinen palveluaktiviteetti. Nastoituspaikan järjestelyistä jälleen suuri kiitos veljille PekkaH & HannuM. Kiitokset myös kaikille päivän aikana mukana olleille veljille sekä Kupittaan City Marketin kauppiaalle Hannu Aaltoselle, joka on jo vuosia antanut tilat tapahtumalle.


Terveisin
Ismo/tiedotustoimikunta

Kuvia tapahtumasta.

 
10.1.2016 Kunnianosoitus sankarivainajille

Jälleen on kauden ensimmäinen puolikas mennyt ja kevätkauden ensimmäinen piirin yhteinen aktiviteetti on perinteinen kunniakäynti ja seppeleenlasku Turun sankarihaudalle. Varhain sunnuntaiaamuna leijonat kokoontuivat Turun Ylösnousemuskappelin pysäköintipaikalle, valmiina yhteen vuoden merkittävimpään tilaisuuteen. Paikalla oli yhteensä noin 120 leijonaa Turun ja lähiympäristön klubeista.

Järjestäytyminen sankarihaudoille siirtymistä varten tapahtui ryhdikkäästi lion Eversti EVP Tuukka Alhosen johdolla. Ennen ryhmän liikkeellelähtöä oli Suomen lipun vastaanotto. Tämän jälkeen kulkue siirtyi sankarihaudoille hyvässä järjestyksessä lion Alhosen johdattamana.

Asemapaikalla lippulinna asettui sille määrättyyn paikkaan ja leijonat kolmiriviin lippulinnan vasemmalle puolelle. Monen leijonan mielessä kävivät varmasti muistot armeijan ajoilta.

Ohjelman mukaisesti ensiksi laulettiin yhteislauluna virsi ”Jumala ompi linnamme”. Tämän jälkeen oli vuorossa piirikuvernööri Ari Lindellin juhlapuhe. Ari aloitti puheen erinomaisesti tilaisuuteen sopivilla rovasti Väinö Havaksen sanoilla pojalleen: ”Perinnöksesi, poikani annan tyhjät taskut ja isänmaan kalasaunani välkkyvän rannan pyhän uskoni Jumalaan.” Tämän runon Väinö Havas kirjoitti lähtiessään talvisotaan syksyllä 1939 vapaaehtoisena, yhdeksän lapsen isänä rintamalle. Runon tekstissä hän ennusti oman kohtalonsa, joka täyttyi jatkosodassa heti hyökkäysvaiheen alkupuolella elokuussa 1941.

Puheessaan Ari muistutti sankarivainajista, nuorukaisista, joilla olisi toisenlaisissa olosuhteissa ollut loistava tulevaisuus edessä. Monien kohdalla elämänlanka vain katkesi liian varhain.

Oman säväyksen tilaisuuteen toi kirpeä pakkassää, joka osaltaan antoi makua sota-ajan olosuhteista. Tosin nyt oli pakkasta vain alle puolet sen ajan lukemista ja varusteet varmasti paremmat kuin silloin.

Juhlapuheen jälkeen oli vuorossa lasku sankariristille. Seppeleen laskivat piirikuvernööri Ari Lindell ja alueen puheenjohtaja Tauno Teriö.

Tilaisuuden päätteeksi laulettiin vielä ”Oi kallis Suomenmaa”. Esilaulajina toimivat tällä kertaa klubimme kuoron leijonat. Tapahtumaviikon alussa RC Tauno Teriö otti yhteyttä ja kysyi mahdollisuutta saada klubimme kuoroa esilaulajiksi sankariristille. Alun perin lupautuneelle henkilölle oli tullut este ja nyt tarvittiin pikaisesti uusi ryhmä tilalle. Muutaman sähköposti- ja tekstiviestin sekä puhelun jälkeen rattaat alkoivat pyöriä ja kuusi klubimme veljeä olivat valmiina ottamaan haasteen vastaan.

Lauantain ”harjoituksissa” veli Pekka Määtän kotona tulos kuulosti jo hyvältä mutta paikan päällä sankarihaudoilla erinomaiselta! Tämä osoitti jälleen klubimme erinomaista asennetta ja kykyä vastata haasteisiin! Eikä tämä varmasti jää tähän kertaan.

Lion Alhosen johdolla ryhmä palasi ryhdikkäästi pysäköintipaikalle ja Suomen lippu poistui ryhmästä. Tämän jälkeen osallistujille oli tarjolla jo perinteisesti LC Turku/Auroran järjestämä kahvitilaisuus Lehmusvalkaman hyvinvointikeskuksessa.

Päätössanoiksi sopii hyvin piirikuvernöörin valitseman rovasti Havaksen runon loppulauseke: Minut kerran, kun kantavat luokses, risti sormes ja ole mies. Kävi, poikani, näin sun vuokses, minä viitoitin miehen ties. (Väinö Havas, 1939).

Pikaisen laskutoimituksen mukaan paikalla oli yhteensä noin 120 Lionia. Klubimme edustus oli jälleen erinomainen, yhteensä 16 veljeä. Kiitokset kaikille mukana olleille ja erityisesti kuoroveljille PekkaM, HannuM, TimoH, HarriG, PekkaM ja KalleP. On monta tapaa tehdä hyvää!

Tästä on hyvä jatkaa Lions-kauden kevätpuoliskolle.


Terveisin
Ismo/tiedotustoimikunta

Kuvia tapahtumasta.

 
13.12.2015 Mehutarjoilu Maarian kirkolla

Klubimme Elämme yhtä vuoden kiireisimpää aikaa mutta silti ladyilta ja veljiltä löytyi aikaa sunnuntai-illan palveluaktiviteettiin! Paikalla taisi olla ennätysmäärä osallistujia jakamassa kirkkoon kiirehtiville kansalaisille lämmintä mehua ja joulupipareita. Osalle joukosta tämä oli jo toinen aktiviteetti saman päivän aikana!

Suurin osa kirkkoväestä otti tarjoilun lämmöllä vastaan ja kello 18 mennessä lähes kaikki joulupiparit oli jaettu. Toki joukkoon mahtui muutama henkilö, jotka katseen värähtämättä suuntasivat matalan murahduksen saattelemana suoraan kirkon ovesta sisään. Moni oli myös ihmeissään, kun tarjoilu ei maksanut mitään.

Tällä kertaa sää oli piirun verran suotuisampi. Ilmassa oli hieman lunta mutta suuremmalta sateelta vältyttiin.

Tarjoilun jälkeen osa ladyista ja veljistä liittyi yleisöön kirkon seinien sisäpuolella kuuntelemaan kauneimpia joululauluja.

Tästä alkaa joulu! Kiitos jälleen kaikille mukana olleille ladyille ja veljille. Erityisesti veli Jannelle, joka on jo useamman kerran hoitanut mallikkaasti kuuman mehun ja piparit tarvikkeineen paikalle.


Terveisin
Ismo/tiedotustoimikunta

Kuvia tapahtumasta.

 
13.12.2015 Lehmusvalkaman joulujuhla

Klubimme osallistui jälleen piirin perinteiseen Lehmusvalkaman joulujuhlaan. Kuljetettavia vanhuksia oli alun perin ilmoitettu 6 henkilöä mutta sunnuntaiaamun valjettua kyyditettäviä oli jäljellä enää 3 henkilöä. Ja nämäkin henkilöt asuivat aivan Lehmusvalkaman välittömässä läheisyydessä.

Tällä kertaa olimme ensimmäisessä joululounaan kattauksessa, joten veljet olivat liikkeellä heti aamusta ja hyvissä ajoin paikan päällä. Erityisen merkittävän tämän vuoden joulujuhlasta teki juhlan ohjelma, sillä joululauluista vastasi klubimme kuoro. Asiasta oli keskusteltu ja sovittu jo hyvissä ajoin kesällä alueen puheenjohtajan Tauno Teriön kanssa. Aikaisempina vuosina lauluesityksissä on ollut paikallisten koulujen oppilaita ja usein ongelmana hennot äänivarat sekä ehkä liiankin modernit lauluvalinnat.

Haasteen kuoro otti erinomaisesti vastaan ja veli Pekan johdolla oli heti ensimmäisestä laulusta lähtien selvä, että tätä polkua on jatkettava. Yleisöstä aisti heti, että nyt ollaan oikeilla jäljillä ohjelman osalta. Sopivasti huumorilla höystetty kuoroesitys teki vaikutuksen niin yleisöön kuin vastuussa oleviin juhlan järjestäjiin.

Aplodit voimistuivat jokaisen esityksen jälkeen ja viimeisen yhteislaulun jälkeen, kuultiin yleisöstä vielä erillinen kiitospuheenvuoro suoraan kuorolle. Tällaista ei ole aikaisemmin koettu niissä tilaisuuksissa, joissa allekirjoittanut on ollut mukana.

Tiernapojat ovat kuuluneet joulujuhlan vakio-ohjelmaan ja tällä kertaa esityksen hoitivat mallikkaasti Puolalan koulun musiikkiluokan oppilaat. ”Ongelmana” vaan oli poikien hennot äänet, jotka eivät kunnolla kantautuneet juhlasalin takaosaan. Salin akustiikka on vähintäänkin haasteellinen ja tämä pitäisi ottaa paremmin huomioon tulevaisuuden juhlajärjestelyissä. Ehkä ohjelman sisältökin voisi ajan mukaan kehittää.

Joululounas oli tuttua ja turvallista. Peruslaatikot joulukinkulla ja rosollilla höystettynä, jälkiruuaksi joulukahvit joulutortun kera. Monen leijonan mielestä Lehmusvalkaman joulujuhla on ollut yksi parhaimmista palveluaktiviteeteista. Siitä saa palautteen välittömästi.

Mukana kuljetuksissa olivat veljet JuhaG, TeppoN, PekkaH ja HannuH. Kuorossa mukana ladyt PaulaG, MarjoM, NiinaN ja LeenaP sekä veljet PekkaM, HannuM, TimoH ja HarriG.

Kiitokset kaikille mukana olleille, on hienoa olla tällaisen klubin Presidenttinä!


Terveisin
Ismo/tiedotustoimikunta

Kuvia tapahtumasta.

 
1.12.2015 Klubin Joulujuhla

Ohjelmatoimikunta on toiminut hyvin aktiivisesti kuluneen kauden aikana. Joulukuussa on perinteisesti järjestetty jouluhartaus jo useamman kerran. Joulun aikaan kuuluu erilaiset kirkolliset tapahtumat kaiken muun kaupallisen tohinan keskellä.

Tällä kertaa ohjelmatoimikunta veli Juha Grönroosin johdolla järjesti opastetun tutustumiskäynnin Turun Tuomiokirkkoon, jonka jälkeen nautimme maistuvat joulukahvit taidekahvila Cafe Artissa. Oppaana toimi Leena Tiusanen Turun Matkailuoppaista.

Mukaan oli määräaikaan mennessä ilmoittautunut 35 ladya & veljeä. Kuten aina, viimeiset ilmoittivat osallistumisesta edellisenä iltana ja lopullinen osallistujamäärä oli 38. Opas aloitti kierroksen täsmällisesti klo 17 ja erinomaisella ammattitaidolla hän kertoi hyvin seikkaperäisesti kirkon historiaa sekä merkittävimmät henkilöt.

Kierros alkoi kastemaljalta, joka oli kirkon alkuaikoina hyvinkin tiiviissä käytössä. Kirkkosalin ympärillä on lukuisia hautakammioita, joista varmasti kuuluisimmat ovat piispa Henningin arkku sekä kuningatar Kaarina Maununtyttären sarkofagi. Oppaan mukaan piispa Henning teki aikanaan suuria lahjoituksia kirkolle ja kuolemansa jälkeen hänestä suunniteltiin tehtävän pyhimys. Tarinan mukaan nykyiset sepelkyyhkyt ovat Henningin pyhittämisjuhlaan 1500-luvulla keski-Euroopasta tuotujen kyyhkysten jälkeläisiä. Uskonpuhdistus kuitenkin sotki suunnitelmat. Piispa Henningistä ei koskaan tullut pyhimystä, vaikka hänen pyhäinjäännösarkku on säilynyt nykypäivään saakka. Opastettu kierros päättyi Stålhandsken hautakammion ja haarniskoiden esittelyyn.

Tämän jälkeen ryhmä siirtyi Aura-joen toiselle rannalle taidekahvila Cafe Artiin nauttimaan joulukahvit herkullisen juustokakun kera. Kahvittelun jälkeen laskeuduttiin hetkeksi joulun tunnelmaan laulamalla joululauluja lady Paulan säestyksellä.

Erinomainen ilta, josta suuri kiitos ohjelmatoimikunnalle ja kaikille järjestelyissä mukana olleille!

Terveisin
Ismo/tiedotustoimikunta

Kuvia tapahtumasta.

 
24.11.2015 Rauhanjulistekilpailun palkitut

Rauhanjulistekilpailusta vastaava Hannele Tanner-Penttilä, LC Aura/Sisu, ilmoitti keväällä tulevasta Lions Clubs Internationalin 28. kansainvälisestä kilpailusta koululaisille.

Kuluvan kauden alussa klubimme päätti ottaa haasteen vastaan ja järjestää paikallisen kilpailun jossakin Turun kouluista. Veli Lasse tarttui asiaan siltä istumalta ja ei mennyt päivääkään, kun asiasta oli jo sovittu Luostarivuoren rehtorin Hannu Isolaurin sekä kuvaamataidon opettajan Teea Brunilan kanssa. 15 euron kilpailupaketti tilattiin Lions-verkkokaupasta ja muutaman päivän toimitusajan jälkeen veli Lasse toimitti paketin kouluun.

Tänään 24.11.2015 kävimme veli Lassen kanssa koululla luovuttamassa kunniakirjat kolmelle oppilaalle. Paikalle koulun opettajien huoneeseen kokoontui koko 30-päinen kuvaamataidon luokka. Kunniakirjan lisäksi annettiin palkituille suklaarasia sekä kilpailun voittajatyön tehneelle lisäksi S-liikkeen lahjakortti.

Palkintojen jaon jälkeen juotiin kupit kahvia korvapuustien kera. Kuvisopettaja Teea Brunila kertoi, että koko 7F luokka oli ollut innolla mukana heti alusta lähtien ja maalauksia oli tehty jopa koulupäivien jälkeenkin. Sekä rehtori että kuvisopettaja olivat erittäin tyytyväisiä leijonien järjestämään kilpailuun ja toivoivat siihen jatkoa tulevaisuudessakin. Yhteen ääneen todettiinkin, että kilpailun teema "Jaetaan rauhaa" sopi tähän hetkeen erinomaisesti.

Tilaisuutta käytettiin vielä hyväksi ja rehtorille esiteltiin Lions Quest -koulutusta. Kevään koulutukseen on vielä mahdollisuus päästä ja rehtori Hannu Isolauri lupasikin ottaa asian esille heti seuraavassa kokouksessaan.

On monta tapaa tehdä hyvää ja tästä jäi varmasti monelle nuorelle leijonatoiminta jollakin tavalla mieleen koulun opettajista puhumattakaan. Toivon mukaan valittu voittajatyö jatkaa menestyksekkäästi myös piiritasolla ja mahdollisesti siitä eteenpäinkin.

Voittajatyön teki Patarapond Sukta. Kunniamaininnan saivat oppilaat Fanny Korhonen ja Elli Soininen.

Terveisin
Ismo/tiedotustoimikunta

Kuvia tapahtumasta.

 
22.11.2015 Tuomiosunnuntain messu Henrikinkirkossa

Perinteisesti leijonaveljet kuljettivat Ukkokodin vanhuksia Henrikin kirkkoon kuuntelemaan joulun aluspäivien messua. Veljet kokoontuivat sovitusti Ukkokodin pihalle yhdeksän jälkeen pyhäaamuna valmiina kuljettamaan Ukkokodin asukkaita. Alun perin lähdössä piti olla peräti 16 henkilöä mutta kuten aina, lopullinen määrä putosi ja sunnuntaiaamuna lähtökunnossa oli 10 vanhusta.

Kuljetus kirkkoon tapahtui jo hyvällä rutiinilla ja vanhuksetkin tunsivat olonsa turvalliseksi, sillä samat henkilöt ovat olleet kuljetuksissa mukana jo vuosia. Pikkuhiljaa kirkkoon tuli myös muuta yleisöä. Nimensä mukaisesti tuomiosunnuntain messu oli sisällöltään hyvinkin synkkä ja myös virret oli valittu teeman mukaisesti.

Kirkonmenojen jälkeen oli tarjolla kirkkokahvit, jonne vanhukset siirtyivät innolla. Useammalle vanhukselle tapahtuma oli mukava poikkeus harmaaseen arkeen. Kahvituokion jälkeen vanhukset kuljetettiin takaisin Ukkokotiin, jonne he jo mieluusti palasivatkin.

Mukana palveluaktiviteetissa olivat veljet KalleP, TeppoN, HannuH, AhtiM, MikkoP, PekkaH, JuhaG ja allekirjoitanut. Suuret kiitokset myös taksikuskille, joka jälleen kerran tarjosi tila-autonsa vanhusten kuljettamiseen.

Terveisin
Ismo/tiedotustoimikunta

Kuvia tapahtumasta.

 
19.11.2015 Marraskuun klubi-ilta ravintola E Ekblomissa

Marraskuun klubi-ilta poikkesi normaalista klubikokouksesta, sekä pitopaikan että ohjelman osalta. Mukaan ilmoittautuneet veljet saapuivat hyvissä ajoin ravintola E Ekblomiin torstai-iltana. Paikan sijainnista johtuen pysäköintipaikan löytyminen oli iso haaste useammallekin autolla paikalle saapuneista.

Illan kokousosio aloitettiin klo 18.00 ja heti alkuun nautittiin kevyt iltapala talon maljan kera. Esityslistan kohdassa presidentin asiat, allekirjoittanut luovutti lokakuun kokouksessa 1.VDG Ulla Rahkosen tuoman kansainvälisen presidentin 35 v huomionosoituksen veli Antti Heinoselle sekä klubin virallisen onnittelun 70-vuotispäivän johdosta veli Reino Ainalalle. Veli Reinon kukittamisen jälkeen kajahti klubin tuttu tunnuslause ”Kupit eteen – Kupit’taa”!

Huomionosoitusten jälkeen käytiin esityslista lävitse kohtuullisen nopeassa tahdissa. Kohdassa muut asiat oli uuden veljen Marko Mondolinen esittely. Markon mukaan perheen vapaa-aika sujuu Liedon kodissa. Pariskunnalla on yhteensä viisi lasta, joista osa on jo muuttanut omilleen. Kaarinan K-Marketissa kauppiaina Marko ja Kaisa ovat tunne ja tekeminen edellä marssiva parivaljakko, jolle tärkeää on asiakasläheisyys ja -lähtöisyys. ”Me olemme hyvän ilmapiirin kauppiaita. Tavoitteenamme on, että kaupassamme on kiva käydä ja työskennellä ja kaupan päälle saa aina hyvän mielen”, Marko totesi. Marko myös mainitsi tuntevansa hyvin Lidl-kauppiaan Olli Wigrenin. Hänen suositus olikin varmasti avaintekijä, kun Marko päätti hakeutua juuri LC Turku/Kupittaan jäseneksi.

Esittelyn jälkeen suoritettiin hieman normaalista käytännöstä poiketen äänestyskierros uuden veljen hyväksymisestä klubin jäseneksi. Äänestyksen lopputulos oli yksimielinen ja Marko Mondolin toivotettiin tervetulleeksi klubiin. Uuden veljen juhlallinen vastaanotto tapahtuu protokollan mukaisesti tammikuun klubikokouksessa.

Kokousosan jälkeen oli illan päätapahtuma, From Seed to Smoke –esitelmä, jonka piti illan isäntä Ritmeesterin maajohtaja Juho Hyvärinen.

Ennen esitelmän aloitusta katsottiin lyhyt nettivideo You Tubesta (Healthcare Exports, Part 1). Videossa veli Juha Grönroos esitti vakuuttavasti toista pääosaa ja kutsu Hollywoodin kimallukseen on taattu. Jos ei Hollywoodiin, niin vähintäänkin Bollywoodiin! 

Esitelmän aikana Juho kertoi erittäin asiantuntevasti sikarin tarinan tupakkakasvin alkujuurista aina lehtienkäsittelyyn ja sikarien valmistukseen saakka. Ensimmäisen ”teoriaosuuden” jälkeen päästiin varsinaiseen asiaan. Innolla veljet leikkasivat esillä olleita pikkusikareita halki ja tuoksuttelivat niissä käytettyjä raaka-aineita. Samaan aikaan ravintolan juomamestari valmisti ohjelmaan kuuluvia cocktaileja, jotka oli sovitettu eri sikarimakuihin. Illan edetessä holviravintolan tunnelma kohosi ja puheensorinasta päätellen koko veljeskunta oli erittäin innostunut asiasta.

Kokonaisuudessaan esitelmä kesti runsaat kaksi tuntia. Yleisö ei haukotellut missään kohtaa esitelmää ja loppukommenteista päätellen olisi hyvin voitu jatkaa vielä ainakin tunti. Joulukuun kokoukseen ehdotettiin vastaavaa esitystä.

Paikalla oli yhteensä 26 veljeä. Kiitokset kaikille aktiivisesta osallistumisesta esityksen aikana ja tietysti Ritmeesterin Juho Hyväriselle erinomaisesta illasta!

Terveisin
Ismo/tiedotustoimikunta

Kuvia tapahtumasta.

 
24.10.2015 Leijonamme Nenäpäiväkeräyksessä Turun Silakkamarkkinoilla

Leijonaveljet ja ladyt osallistuivat jälleen ansiokkaasti Nenäpäivän lipaskeräykseen tutussa ympäristössä. Lauantaiaamuna jokirantaan saapui kahdeksan urhoollista kerääjää jo hyvissä ajoin ennen sovittua keräämisajankohtaa.

Sää suosi tällä kertaa ja markkina-alueella oli runsaasti ihmisiä aamusta alkaen. Aikaisemmilta kerroilta hyväksi havaitut keräyspaikat miehitettiin heti alkuun ja keräyslippaisiin kertyi kolikoita tasaiseen tahtiin. Aurinkoinen sää siivitti hyväntuulisen markkinaväen tekemään mukavasti ostoksia jokirannan myyntikojuista ja osansa saivat myös punanenäiset kerääjämmekin. Mainittakoon erikseen yksi rouvasihminen, joka lahjoitti kokonaisen rahakukkaron kolikoineen keräykseen. Tämän erinomaisen huomionosoituksen sai kohdalleen veli Pekka Määttä.

Leijonat näkyivät hyvin myös muutenkin jokirannassa, kun Silakkamarkkinoiden järjestäjiin kuuluva LC Turku/Aninkainen oli jalkautunut markkinoille. Heillä oli totutusti kahvilateltta paraatipaikalla. Sen lisäksi klubin veljet hoitivat joka aamu myyjien ”kahvituksen” kiertämällä kahvikärryjen kanssa markkina-alueen myyntikojut. Lisäksi klubi hoiti päivittäin järjestyksenvalvontaa useamman veljen voimin.

Kokonaisuudessaan jälleen erinomainen aktiviteetti, jonka tulos nähdään viimeistään perjantaina (6.11) Nenäpäivä-showssa. Ohjelmassa julistetaan keräykseen osallistuvien järjestöjen yms. keräysmäärät ja mukaan kuuluu myös Lions-liitto.

Keräyksessä mukana olivat lady Niina Nolvi sekä veljet Teppo Nolvi, Pekka Mäntylä, Pekka Määttä, Juho Ojala, Hannu Mäenpää, Reijo Juntunen, Mikko Pikander ja allekirjoittanut tapahtumaa kuvaamassa.

Terveisin
Ismo/tiedotustoimikunta

Kuvia tapahtumasta.

 
15.10.2015 Lokakuun klubi- ja vuosikokous

Kausi on jo hyvässä vauhdissa ja lokakuussa oli vuorossa toinen vuotuisista ”virallisista” ja sääntömääräistä kokouksista. Paikalle ravintola Suomalaiselle Pohjalle oli saapunut vieraaksi piirin 1. varapiirikuvernööri Ulla Rahkonen. Syyskuun klubikokouksessa kävi vieraana alueen puheenjohtaja Markku Karlsson.

Ennen kokoustamista otettiin perinteinen ryhmäkuva paikalla olleista klubiveljistä.

Leijonamarssin jälkeen vuosikokouksen puheenjohtajaksi valittiin veli Lasse Wiren. Lasse vei kokousta eteenpäin varmalla otteella ja useimpiin asialistalla olleisiin kohteisiin ei juurikaan puheenvuoroja käytetty. Osaltaan asiaan saattoi vaikuttaa Lassen tiukka rytmi puheenjohtajan nuijan kanssa. Osa veljistä ei ehtinyt puheenvuoroa käyttämään, kun oli jo siirrytty seuraavaan kohtaan asialistalla.

Suurin keskustelunaihe oli edellisen kauden budjetin lopputulos. Tilinpäätös oli tehty käyttäen aikaisempaa tilinpäätöstä pohjana ja siinä osa kulueristä on yhdistetty yhdeksi isommaksi kulueräksi. Lisäksi osa klubin aktiviteeteista on paljolti ”läpilaskutusta”, joka näkyy kohtuullisen suurina kuluerinä mutta toisaalta taas myös vastaavina tuloerinä. Nämä eivät välttämättä avaudu nopealla tilinpäätöksen lukaisulla ja aiheuttivat keskustelua, joka toki oli aiheellista asian selvittämiseksi. Jatkossa asiaan on kiinnitettävä enemmän huomiota tilinpäätöstä tehtäessä.

Vuosikokouksen jälkeen käytiin lävitse klubikokouksen asialistalla olevat asiat. Oman puheenvuoron aikana Ulla Rahkonen jakoi neljä kansainvälisen Lions-liiton lähettämää kunnianosoitusta pitkään jatkuneesta työstä leijonatoiminnassa. Kansainvälisen presidentin Dr Jitsuhiro Yamadan allekirjoittaman kunniamaininnan saivat veljet Jouko Lindroos (40 vuotta), Antti Heinonen (35 vuotta), Hannu Heikniemi (10 vuotta) ja Teppo Nolvi  (10 vuotta).

Illan päätteeksi nautittiin ravintolaisännän loihtima illallinen, joka maistuikin jälleen kerran erinomaiselta.

Terveisin
Ismo/tiedotustoimikunta

Kuvia tapahtumasta.

 
6.9.2015 Satavan kyläkaupan syysmarkkinat

Kauden ensimmäinen aktiviteetti on jo lähes perinteeksi muodostunut Satavan kyläkaupan syysmarkkinat elo-syyskuun vaihteessa. Markkinoiden valmistelut oli aloitettu jo hyvissä ajoin edellisen kauden puolella ja elokuun aikana ”kuso kulki” järjestelyporukan välillä kiivaasti.

Elokuu oli sään puolesta jälleen parasta kesää. Hieman jo arvelutti riittääkö aurinkoisia päiviä vielä syyskuulle. Onneksi pieni epävarmuus osoittautui turhaksi. Sekä perjantain pystytysillan, että lauantain varsinaisen markkinapäivän aikaan, sää suosi eli yhteydet yläkerran säänhaltijaan oli kunnossa tälläkin kertaa. Vielä oli kesää jäljellä!

Perjantai-iltana veljet pystyttivät markkinateltan jo hyvällä rutiinilla, eikä ylimääräisiä osia jäänyt kuin yksi pidempi putki. Veli Kallen mukaan telttaa ei ollut pystytetty edellisen kerran jälkeen, joten hieman ihmetytti ylimääräinen putki.. Myyntipöytäkin oli jo lähes valmiiksi tehty. Kalle toi kuormassaan terassilankut pöydänkanneksi sekä itsensä valmistamat pukit jalustoiksi. Tukevat pukit olivat selvästi valmistettu tasaisella alustalla ja kyläkaupan pihan kallistuksia ei ollut täysin huomioitu. Onneksi insinööriveli T Hurme oli paikalla ja jalkoja lyhentämällä, kuoppia kaivamalla… pöytä saatiin tukevasti vaateriin. Ja pöytäliina tietysti peitti loput.

Varhain lauantaiaamuna porukka saapui paikalle laittamaan loput tarvikkeet ja Lions-mainokset paikoilleen. Tällä kertaa mainostukseen oli panostettu hieman enemmän, josta iso kiitos veljille Hannu & Hannu! Hyvissä ajoin ennen markkinoiden virallista avaamista, kaikki oli valmista markkinaväen saapumista varten. Ja mukavasti porukkaa olikin liikkeellä heti aamusta lähtien.
Markkinatapahtuman uutuutena oli veli Petrin ideoima autohuutokauppa. Sitä varten oli perjantaina aamupäivällä noudettu kaksi autoa Salon Auto- ja Vene-liikkeestä. Lähes Ferrarin punainen avo-Fiat ja tuulennopea Mazda 6 olivat markkinayleisön ihasteltavina ja itse huutokauppaa odoteltiin jännityksellä.

Klubin presidentti suoritti markkinoiden avauksen ja sovitusti hieman myöhemmin lion Markku Monnonen piti varsinaisen avauspuheen paikallisena asukkaana. Tämäkin jo perinteitä noudattaen.

Totuttuun tapaan ladyjen (ja Mikon) leipomukset tekivät kauppansa erinomaisesti. Arpamyyntiin saatiin jälleen erinomaisia palkintoja, josta suuri kiitos koko veljeskunnalle! Arpamyyntituotto oli erinomainen ja viimeiset arvat menivät jakoon ”nippumyyntinä”, jolloin voitto oli taattu.
Puolenpäivän autohuutokauppaa odotettiin jännityksellä, olisiko siinä piristysruiske markkinoiden tuottoon? Vaan ei ollut. Mazda meni kaupaksi pohjahintaan ja ferrarinnäköinen Panda ajettiin takaisin Saloon. Oli kokemus sinänsä ajaa moottoritiellä rättikattofiatia, ei tehnyt mieli ylittää nopeusrajoitusta!

Kokonaisuudessaan erinomainen leijonapäivä ja tuloskin odotusten mukainen.

Kiitokset kaikille mukana olleille ladyille ja leijonille. On monta tapaa tehdä hyvää, ja tämä on varmasti yksi sellainen. Ja parasta tietysti yhdessä tekeminen!

Terveisin
Ismo/tiedotustoimikunta

 
13.8.2015 Kauden ensimmäinen kokous

Kausi 2015 – 2016 pyörähti käyntiin presidentin kutsulla epäviralliseen klubikokoukseen Aninkaisten keilahalliin. Paikalle keilahallin "kabinettiin" saapui 12 veljeä ja tällä kertaa vähemmän kesärusketuksella varustettuna. Edelliskesän helteistä ei ole ollut tietoakaan kuluneen kesän aikana. Kokous aloitettiin tutusti laulamalla Leijonamarssi, joka varmasti aiheutti ansaittua ihmetystä keilahallin puolella. Tämän jälkeen kauden presidentti, Ismo Viinikainen, aloitti kokouksen toivottamalla veljet tervetulleiksi vielä kertaalleen.

Alkaneen kauden toimintasuunnitelma ja budjetti on esitelty ja hyväksytty jo aiemmin huhtikuun kokouksessa ja siten "karkea" suunnitelma kauden tapahtumiin oli jo hyvin olemassa. Kokouksessa  käytiin lävitse kesän aikana tulleita tiedotteita jne. Paljon keskustelua herätti klubikokouksen muuttaminen enemmän klubi-illan suuntaan. Miten voitaisiin muuttaa ohjelmaa siten, että veljien mielenkiinto säilyy ja osanotto klubi-iltoihin pysyy hyvällä tasolla? Vielä ei saatu mitään konkreettisia ehdotuksia mutta asiasta keskustellaan lisää heti ensimmäisessä kokouksessa syyskuussa. Esitelmien tärkeys tuli esille jälleen kerran ja myös toimintasuunnitelmaan kirjattu tavoite on saada laadukkaita esitelmiä lähes jokaiseen klubi-iltaan.

Toinen suuria tunteita herättävä keskustelun aihe oli istumapaikat kokouksissa. Yksimielisesti todettiin, että ennalta nimettyihin paikkoihin ei ole paluuta. Sovittiin kuitenkin, että ainakin hallituksen jäsenet hakeutuvat jokaisessa kokouksessa eri paikkaan ja siten edistävät mahdollisuutta tutustua klubin jäseniin.

Klo 18.00 vapautuivat keilaradat veljien käyttöön ja välittömästi kilpailuhenki täytti hallin. Tyyli oli vapaa ja sen kyllä huomasi. Tosin tavoite oli kaataa mahdollisimman monta keilaa ja tyylistä ei saanut lisäpisteitä. Täydelliset kaadot olivat harvassa ja peräkkäiset kaadot vieläkin harvemmassa. Veljesmäisesti osanottajat kannustivat toisiansa huippusuorituksiin ja tunnin vuoro meni hetkessä.

Keilailun jälkeen suuri osa veljisty siirtyi tutustumaan paikalliseen taiteeseen, Turussa oli meneillään taiteiden yö. Ladyt olivat jo kokoontuneet Börsin puistoon kuuntelemaan Jazz-esitystä, kun veljet saapuivat paikan päälle. Tästä ilta jatkui mukavassa tunnelmassa Kauppahallin kautta Koulun puistoon kuuntelemaan mustaa musiikkia. No kaikki tummat henkilöt eivät olleet aivan pesunkestäviä mutta musiikki joka tapauksessa mieleen jäävää.


Mukava aloituskokous kaudelle, tästä toiminta taas lähtee liikkeelle enemmän virallisessa muodossa.

Terveisin
Ismo/tiedotustoimikunta

Kuvia tapahtumasta.

 
12-14.6.2015 Lions-liiton vuosikokous Vuokatissa

Suomen Lions-liiton 62. vuosikokous pidettiin 12.–14.6.2015 Vuokatissa. Kokouspaikkana oli Holiday Club Katinkulta. Puitteet kokouksen järjestämiselle olivat erinomaiset ja ympäröivä maasto antoi vieraille hyvän kuvan Suomen luonnosta. Tällä kertaa yhteinen piirre kokouspaikasta vierailijoille taisi olla, että jokaisella oli pitkä matka kokouspaikalle, tasapuolisesti. Tämä tietysti rajoitti osallistujamäärää mutta kaikesta huolimatta paikalla oli runsaasti leijonia puolisoineen.

Klubimme osallistui vuosikokoukseen perinteisellä kokoonpanolla, tosin viimehetken ”urheilusuoritukset” tikapuilla karsi pastpresidenttiparin pois ryhmästä. Kokouspaikan sijainnin johdosta mitään yhteiskuljetusta ei järjestetty, vaan leijonaveljet Pekka Määttä, Hannu Mäenpää ja allekirjoittanut puolisoineen saapuivat perille omia reittejään. Veljet Pekka ja Hannu saapuivat paikalle jo torstaina ja yhdessä pitivät huolen siitä, että klubimme lippu oli hyvin näkyvillä katukuvassa heti alusta alkaen.

Allekirjoittanut lähti matkaan perjantaiaamuna ja yhden pysähdyksen taktiikalla perillä Vuokatissa hyvissä ajoin iltapäivällä. Perjantai-illan aikana tutustuttiin kokousympäristöön, joka on paremminkin tunnettu urheilijoiden harjoittelukeskuksena. Paljon nuoria urheilijoita oli paikalla tälläkin kertaa. Paikan sijainti tuli hyvin esille myöhemmin illalla, kun juurikaan ketään ei näkynyt missään. Illallisen jälkeen ryhmä kokoontui hotellin parvekkeelle viettämään aikaa ja seuraamaan paikallisia aktiviteetteja. Tulos jäi aika köyhäksi. Muutama rullasuksihiihtäjä taisi mennä ohitse, kääpiön heittoa frisbeegolfradalla ja taivaalla kahden yhdenaikaisen sateenkaaren ilmiö. No olihan sitä siinäkin yhdelle illalle.

Lauantaina, itse kokouspäivänä, sadesää toivotti kokousväen tervetulleeksi kokouspaikkaan. Ilmoittautuminen kävi ripeästi hyvin organisoidussa telttarivistössä. Pienen kyselyn jälkeen kävi selväksi, että mitään lippukulkuetta ei järjestetä, vaan klubit vievät lippunsa suoraan kokouspaikan lippurivistöön. Näin myös tehtiin ja vakuudeksi paikallaolosta otettiin myös muutama valokuva.

Tuleva vuosikokouskaupunki Turku oli hyvin esillä kokouspaikalla ja ”tiskiltä” jaettiin kiinnostuneille mainoslehtisiä sekä pusuja. Ryhmämme käytti tilaisuutta hyväksi ja jaoimme sekä kiinnitimme isännänviirimainoksia ympäriinsä. Varsinainen tempaus oli esitteiden jakaminen ruokailualueen pöytiin. Veljet Hannu & Pekka sulautuivat täydellisesti henkilökuntaan ja asettivat satoja esitteitä ruokapöytiin. Lounaan aikana kuultiinkin kommentteja muilta Turkulaisilta klubeilta, että Kupittaa on hyvin esillä täälläkin.

Virallinen kokous alkoi järjestäytymisellä lippujen sisääntuloon. Lippusaattueessa oli liiton ja osallistujamaiden lippujen lisäksi Suomen Lions-piirit edustettuina lippuineen. Kokouksen alussa oli useita puheenvuoroja kotimaisten ja kansainvälisten edustajien pitäminä. Kuva- ja äänentoisto oli hoidettu mallikkaasti ja koko yleisö varmasti näki ja kuuli esiintyjät. Lounaan jälkeen oli varsinainen vuosikokous äänestyksineen sekä puoliso-ohjelma muulle yleisölle.

Iltaohjelma juhlaillallisineen alkoi klo 20.00 ja ovet avautuivat yleisölle jämptisti klo 20.00. Pöytävarauksia ei voinut tehdä etukäteen, joten veljemme olivat ajoissa paikalla ja ovien avauduttua syöksyivät hakemaan hyvät istumapaikat. Kauaa emme ehtineet paikalla olla, kun LC Helsinki/Kallion edustajat saapuivat yllättäen paikalle. Kuuleman mukaan he olivat suunnistaneet paikalle kuultujen lauluäänien perusteella.. Joka tapauksessa hetkenpäästä kajahti jälleen tuttu tunnuslauseemme ”Kupit eteen – Kupit’taa”! Esitys sai ansaitsemansa huomion naapuripöydistä.

Juhlaillallinen oli erinomainen, järjestelyt toimivat moitteetta. Itse illan Havajipitoinen ohjelma ei niinkään säväyttänyt, ei kuulunut eikä kunnolla näkynyt. Mutta tärkeintähän oli, että pöytäkunnassa oli ilmapiiri korkealla ja sitä se varmasti oli. Ilta jatkui pitkälle pikkutunneille saakka. Osa porukasta kävi jopa katsomassa naapurikylässä Jari ”Siltsu” Sillanpään lavashowta.

Illan jälkeen tulee takuuvarmasti aamu ja niin tapahtui nytkin. Aamupäivän aikana vaitonainen porukka suuntasi autot sateessa takasin kohti Turkua. Matkan pituus oli täysin sama kuin tullessakin, nyt se vaan tuntui vieläkin pidemmältä.

Jälleen kerran oli mukava Lions-liiton vuosikokousmatka. Seuraavalla kerralla matkustamiseen ei mene juurikaan aikaa, vaikka tekisi ”Föri-risteilyn” useammankin kerran.

Terveisin
Ismo/tiedotustoimikunta

Kuvia tapahtumasta.

 
Lions Club International/Piiri 107 A
LCI linkki          i