ylarivifinal
Tapahtumat 2009-2010, 2010-2011, 2011-2012, 2012-2013, 2013-2014, 2014-2015, 2015-2016
Tapahtumat 2011-2012
29.6.2012 Hallituksen vaihtokokous

Kuluva toimintakausi 2011 - 2012 oli päivää vaille valmis ja tulevan kauden presidentti Pekka Määttä oli kutsunut veljet hallituksen vaihtokokoukseen kotiinsa Hannunniittyyn. Paikalle ilmaantuikin ihan mukavasti veljiä (11) ja auringon paisteessa istuimme takapihan terassilla kokousiltaa. Tulevan kauden hallitus/toimikunnat ovat jo Pekan johdolla käynnistäneet aktiviteetit kauden 2012 - 2013 toimintasuunnitelman ja aktiviteettien suunnitteluun. Kokouksen aikana käytiin lyhyesti lävitse ajatuksia kauden toiminnasta ja jäämme mielenkiinnolla odottamaan kauden ensimmäisiä kokouksia kesän jälkeen.

Virallisen kokousohjelman jälkeen jatkoimme iltaa maukkaan grillimakkaran ja salaatin kera. Tällä kertaa tarjolla ei ollutkaan mitään valmisruokaa vaan presidentti otti ohjat käteen heti alusta alkaen ja jakoi veljesryhmälle tehtävät ruuan valmistamisessa. Allekirjoittanut pääsi "perunateatteriin", veljet Hannu & Janne kasasivat mainion salaatin ja Pekka hoiti makkaroiden grillaamisen vakuuttavalla ammattitaidolla. Itseoikeutettu juomamestari oli tietysti veli Reino ja saimmekin maistiaiset mystisellä reseptillä valmistetusta GT:stä jo ennen ruuan valmistusta. Jälkiruokana jäätelöä mansikoiden kera ja kyytipoikana tietysti kahvia konjakilla! Illan mittaan puheen aiheet vaihtelivat armeijamuistoista käytöstapakoulutuksen kautta päivän polttaviin asioihin, niinkuin veljesporukassa tuleekin. Jälkiruuan päätteeksi kajahti ilmaan tarkalleen nuotin mukaan onnittelulaulu päivän nimipäiväsankareille, oli nimittäin Pekan nimipäivä. Veli Jussille oli armeijan ajalta jäänyt joitakin selvittelemättömiä tapauksia hampaankoloon ja veli Lasse olikin saadan lasillisen vettä niskaansa niiden johdosta. No pienen toppuuttelun jälkeen iloinen puheesorina jatkui auringon laskiessa länteen. 

Erinomainen ilta ja nyt uusi hallitus toimikuntineen pääsee virallisesti töihin. Ensin tietysti hyvin ansaittu kesäloma ja syyskuussa ensimmäiset viralliset kokoukset.

Kiitokset veli Pekalle kaikkien osallistujien puolesta vaihtokokouksen järjestelyistä!

Aurinkoista kesää kaikille.

Sihteeri (viimeistä päivää)


Kuvia kokouksesta


21.4.2012 107-A piirin vuosikokous ja iltajuhla Meri Karinassa
Piirihallituksen kokous

107-A piirin hallituksen- ja vuosikokous järjestettiin tänä vuonna Toiminta- ja Palvelukeskus Meri-Karinassa. Hallituksen kokous alkoi lauantaina 21.4 aamulla klo 9:00 ja paikalla oli yhteensä 35 osallistujaa. Piirikuvernööri Mikko Torkkeli avasi kokouksen hyvässä järjestyksessä ja esityslistan mukaisesti valittiin tarvittavat toimihenkilöt sekä todettiin kokouksen laillisuus & päätösvaltaisuus. Ensimmäinen todellista keskustelua herättänyt kohta oli kauden 2010 – 11 tilinpäätöksen selvitys. Tulos oli selvästi tappiollinen (-6869,44€) ja värikästä keskustelua syntyi negatiiviseen tulokseen johtaneista tapahtumista. Erityisesti kokousjärjestelyiden, Jalopeura-lehden ja Someron nuorisoleirin menot nousivat esille. Rahastonhoitaja ja DG Mikko Torkkeli vakuuttivat, että syntynyt tappio on katettu piirin aikaisemmista säästöistä ja siten ei aiheuta alueen klubeille ylimääräisiä menoeriä. Samaan ääneen todettiin, että kuluvan kauden aikana on erityistä huomiota kiinnitetty ko menoeriin ja tuleva tilinpäätös pitäisi olla parempi. Joka tapauksessa piirin kassa ei tule kestämään montaa vastaavan suuruista tappiollista kautta.


PDG Björn Taxell kiitti vielä kertaalleen toimintakautensa klubeja ja totesi, että monta toimintakaudelle asetettua tavoitetta on täytetty tosin joitakin jäi myös täyttämättä. Jäsenmäärän kehitys ei toteutunut suunnitelman mukaisesti ja kokonaisuudessaan piirin jäsenmäärän kehitys jäi negatiiviseksi. Erityisesti klubivierailut ja kauden aikana järjestetyt piirihallituksen- ja muut kokoukset olivat jääneet hyvänä muistona mieleen.

PDG B Taxellin jälkeen 1. VDG Reino Laine esitti tulevan kauden 2012 - 13 painopiste- ja fokusalueet. Uusi kansainvälinen presidentti Wayne Madden vierailee Turussa 11.5 ja vierailusta laitetaan piirin klubeille lisää tietoa. Vierailun aikana on tarkoitus järjestää cocktail-tilaisuus, johon toivotaan runsasta osanottoa alueen klubeilta. Vierailun päätteeksi presidentti vierailee myös Maarianhaminassa.

Alueiden ja toimikuntien puheenjohtajien puheenvuoroissa (a´2 min) painottui toiminnan kehittäminen siten, että viihtyvyys klubikokouksissa ja järjestettävissä aktiviteeteissa paranee. Kesän suurtapahtuma on jälleen Okra-maatalousnäyttely Oripään lentokentällä heinäkuun alussa. Järjestelyt ovat käynnistyneet jo hyvissä ajoin mutta edelleen talkooväkeä tarvitaan. Nenäpäivä tullaan järjestämään tänäkin vuonna ja virallinen päivä on 11.9.2012. Todettiin, että kauden 2011 – 12 jäsenmäärä kasvaa ainoastaan muutamalla alueen klubeista ja tulevalla kaudella on entistä enemmän panostettava jäsenmäärän kasvattamiseen. ”Jäsenmäärän kasvattaminen on klubin presidentin käsissä!”
Puheenvuorossaan veli Lars Wiren totesi, että piirin sisäiseen tiedottamiseen tullaan panostamaan jatkossa enemmän ja mm kesän tulevissa tapahtumissa (Okra-maatalousnäyttely ja nuorten kesäleiri Somerolla) allekirjoittanut tulee olemaan tiiviisti mukana tapahtumissa & raportoimassa niistä piirin internet sivuilla.

Klubien tulevan kauden maksut (Jalopeura-lehden toimitusmaksu 50€, piirikokousmaksu 50€ ja nuorisoleirin tukimaksu 50€) ehdotettiin pidettävän samoina ja esitys myös hyväksyttiin myöhemmin päivällä vuosikokouksessa.

Viimeisimpänä asiana piirin uusi ansimerkki herätti laajempaa keskustelua ja lopputuloksena oli asian siirtäminen seuraavan kauden hallituksen hoidettavaksi. Ansiomerkistä halutaan tehdä arvostettu merkki, joka vastaa yhden ruusukkeen ansiomerkkiä ja jota alueen klubit voivat käyttää jäseniensä palkitsemiseen.

DG Mikko Torkkeli päätti kokouksen hieman yliajalla.

Tulevien virkailijoiden koulutukseen osallistuivat veljet Hannu Mäenpää (rahastonhoitaja) ja Ahti Määttä (presidentin koulutus).


Piirikokousjuhla ja piirin 107-A vuosikokous

Iltapäivä alkoi piirikokousjuhlalla Pyhän Henrikin Taidekappelissa. Erittäin tunnelmallinen tilaisuus piti sisällään DG Mikko Torkkelin ja Turun apulaiskaupunginjohtajan Jouko Lehmuston tervehdykset. Käsikelloyhtye Hups valloitti yleisön esityksellään ja heidän soitantaa olisi voitu kuunnella pidempäänkin. Tuomiorovasti Rauno Heikolan johdolla sammutettiin kauden aikana nukkuneiden veljien muistoksi kynttilä jokaista henkilöä kohden (yht 27 kynttilää)  ja myös veli Lars Wiren kävi sammuttamassa kynttilän edesmenneen veljen Lasse Tiirikaisen muistolle. Mieskuoron esityksen jälkeen CC Heimo Potinkara piti juhlapuheen ja tilaisuus päättyi Varsinaissuomalaisten lauluun. Hieno ja tunnelmallinen tilaisuus.

Piirikokousjuhlan jälkeen päivä jatkui piirin vuosikokouksella, joka oli pitkälti toisintoa aamupäivän piirin hallituksen kokoukselle. Kokoukseen osallistui jäseniä 50 klubista ja yhteensä 107 äänivaltaista edustajaa. Kokokusessa vahvistettiin hallituksen esittämät kauden maksut ja toimintakauden 2012 – 13 piirikuvernööri (R Laine) & varapiirikuvernöörit (T Virtanen & Tenhunen) valittiin/vahvistettiin äänestämällä. Äänestäminen sinänsä oli enemmän muodollisuus, koska kenelläkään ehdokkaista ei ollut yhtään kilpailijaa. Kokouksen lopuksi jaettiin huomionosoitukset ansioituneille lionveljille ja myös LC Turku/Kupittaan past presidentti Esa Lindell sai ansaitun 100% presidentin kunniamerkin. Onnittelut vielä kerran veli Esalle!

Päivän virallisten ohjelmien jälkeen oli jäljellä vielä iltajuhla, jossa ohjelman lomassa tarjoiltiin maittava illallinen. Illan ehdoton kohokohta oli Lionsritari-arvon luovuttaminen Lion Jaakko Hirvelälle (LC Turku/Suikkila). Erittäin tunteikaan seremonian toimitti PDG Matti-Pekka Mäkelä ja toimituksen päätteeksi koko juhlaväki onnitteli uuden ritarin ja ladyn.

Kevyempää juhlatunnelmaa piti yllä seremonia mestari taidehuutokaupalla ja Anne Kuusisto, LC Uusikaupunki/Merettäret, esittämällä mm virolaisen hoitopaikan omistajaa. Kuuleman mukaan moni hänen miehille suunnatun hoitopaikan asiakkaista oli myös juhlayleisön joukossa ja veli Lassekin sai Viron reissulla ”kadonneen” rannekellonsa takaisin.. Juhlapuheiden jälkeen alkoi tanssi Oh lala-yhtyeen johdolla ja tanssit jatkuivatkin pikkutunneille saakka.

Pitkä päivä mutta kokonaisuudessaan ehdottomasti osallistumisen arvoinen.


Sihteeri

Kuvia tapahtumista

4.2.2012 Charter-juhla Marinan montussa

Lion-veljet kokoontuivat jälleen juhlistamaan klubimme 54. vuosipäivää tuttuun paikkaan "Marinan monttuun". Mukana oli 12 veljeä ladyineen ja erinomainen tunnelma heti alusta lähtien. Järjestelytoimikunta veli Kaitsun johdolla oli jälleen kerran tehnyt loistavaa työtä juhlaillan onnistumisen eteen ja kaikki mukana olleet voivat varmasti yhtyä lopputulokseen: täydellistä! Juhlan alussa jo tutuksi tullut kokki kertoi illallispöydän tarjoilusta aloittaen mielenkiintoisen kertomuksensa omasta urastaan Strandbo:n keittiöstä oman catering-yrityksen perustamiseen. Ja ruokapöydän anti oli jälleen kerran erinomaista. Jo alkuruokien jälkeen vatsa oli aivan täysi ja edessä oli vielä herkullinen lämminruoka & jälkiruuaksi kielen mukanaan vievä pannacotta.

Ruokailun jälkeen presidentti piti asiaankuuluvan puheen kauden tapahtumista, joista viimeisimpänä oli mieleen jäänyt kenkien nastoitustapahtuma Kupittaan CM:ssa. Virallisen osuuden jälkeen olikin hyvä aloittaa illan liikuntaosuus paikalla olleen orkesterin tahdittamana. Ja tanssia riittikin aina pikkutunneille saakka. Tanssin lomassa veli Timo Hurme piti lämminhenkisen puheen illan ladyille ja lähes "Idols-tyyliin" lauloi vielä osan Leif Wagerin Romanssi-kappaleesta! Jo viime vuoden juhlassa veli Hannu laittoi tason korkealle puheen osalta mutta kyllä veli Timo hilasi rimaa vieläkin korkeammalle. Jäädään mielenkiinnolla odottamaan ensivuoden juhlapuheita, kun kyseessä on vielä 55-vuotisjuhla!

Orkesterin koostumus hieman muuttui illan aikana ja ei ainakaan huonompaan suuntaa. Erinomaista tanssimusiikkia ja esiintymäsä ollut naissolisti sai aikaan lähes kuorostaa vastaavan tunnelman, kun illan ladyt lauloivat kuorossa Lion-veljille. Veljet vastasivat tietysti leijonamarssilla. Illan edetessä veljeskuoro esitti vielä tunteella kansanlaulun "Niin minä neitonen sinulle laulan" ja ladyt vastaavasti kappaleen "Aikuinen nainen". Osansa sai myös illan orkesterin Erkki, jolla oli 73v syntymäpäivä.

Tanssia ja iloista puheen sorinaa riitti orkesterin lähtöön saakka ja viimeinen tanssi hoidettiinkin oman laulun tahdittamana. Laulun nimi jäi hieman epäselväksi mutta ei se kyllä mennyt tahdissakaan.

Vuosi on pitkä aika odottamiseen mutta ehdottamasti ensivuoden juhlissa taas nähdään ja toivon mukaan klubin kaikki veljet pääsevät silloin mukaan ladyineen.

Kiitokset koko klubin puolesta kaikille järjestelyissä mukana olleille!

Veli Timon
puhe Ladyille


Kuvia tapahtumasta

 
 
14.1.2012 Kenkien nastoitusta Kupittaan CM:ssa

Jo perinteeksi muodostuneen kenkien nastoitustapahtuman ajoitus oli tällä kertaa lähes täydellinen. Talven ensimmäisen lumi- & pakkasviikon jälkeen olivat ihmiset taas heränneet jääkelien petollisuuteen ja tarve nastoitukselle oli selviö. Heti aamusta lähtien nastoituspiste oli täynnä asiakkaita kenkiensä kanssa ja parhaat asiakkaat kävivät hakemassa kotoa vielä kassillisen muitakin kenkiä nastoitettavaksi. Parhaimpaan aikaan työpisteen edessä oli monen henkilön mittainen jono ja hetken harkittiinkin jopa vuoronumeroiden jakamista.

Moni asiakkaista ihmettelikin isoon ääneen, että voiko olla mahdollista saada jotain ilmaiseksi nykypäivänä ja kaupan päälle vielä suu makeaksi! Tämä olikin tapahtuman parasta antia, tyytyväinen asiakas nastoitetut kengät jalassa ja toiset kassissa. Nastoitettavia kenkiä oli Crokseista lenkkareihin ja muutamien vaelluskenkämallien kohdalla nastoittajilta irtosikin hikipisarat poikineen nastoja laittaessa. Vain muutamien kenkäparien kohdalla jouduttiin toteamaan, että nastoitus ei onnistu pohjan rakenteen tai materiaalin takia.

Yhteensä veljet nastoittivat päivän aikana 86 paria kenkiä, joka on erinomainen tulos! 17 veljeä osallistui tähän palvelutapahtumaan ja tietysti viimeistään vuoden päästä tavataan samoissa merkeissä uudelleen.

Kuvia tapahtumasta
 
 
8.1.2012 Kunniavierailu Turun sankarihaudoilla 

Ei ollut myrskytuulta eikä räntäsadetta tänään aamulla, kun veljesjoukko kokoontui kunniakäynnille Turun sankarihaudoille. Aamuhämärän kirpeä pakkassää (-13 astetta) verotti osallistujamäärää selvästi ja paikalla oli yhteensä satakunta henkeä. LC Turku/Kupittaan veljistä oli 11 paikalla eli edelleen oltiin pitkän aikavälin keskiarvossa (n 10% kokonaismäärästä) mutta enemmänkin olisi mukaan mahtunut. DG Mikko Torkkelin juhlapuhe, seppeeleen lasku sankarivainajien muistolle ja sen perään "Oi kallis Suomenmaa" -laulu lämmittivät pakkasen kirvoittamaa tunnelmaa. Jälleen kerran hieno ja koskettava tapahtuma.

Kuvia tapahtumasta
 
 
18.12.2011 Mehutarjoilu Maarian kirkossa 

Piirikuvernööri Mikko Torkkeli on useissa puheenvuoroissaan ja tiedotteissaan ideoinut Jouluun ajoittuvaa palveluaktiviteettia piirin alueella.

LC Turku/Kupittaa vastasi haasteeseen ja järjesti Jouluisen aktiviteetin Turun Maarian kirkossa sunnuntaina 18.12.2011. Kauneimmat Joululaulut -tilaisuuteen saapuneet vesisateen kostuttamat noin 400 kirkkovierasta yllättyivät myönteisesti 13 Lions-veljen järjestämästä mehu-pipari tarjoilusta. Palvelevat leijonat saivat kuulla monta kannustavaa ja kiittävää kommenttia. Ne voitaisiin ehkä kiteyttää yhden laulamaan saapuneen ajatukseen: "Tämä hämmästyttää kummastuttaa pientä kulkijaa, kiitos ja Hyvää Joulua."

Mehun- ja piparintuoksuisessa illassa olivat mukana ainakin seuraavat veljet: Janne Ehrlund, Reino Ainala, Pekka Määttä, Pekka Heino, Juhani Tailas, Jouko Lindroos, Timo Hurme, Ismo Suominen, Jukka Janka-Murros, Kalle Pelli, Juho Ojala, Antti Heinonen ja Lars Wiren.

Vesisateesta huolimatta oli hienoa olla mukana tässäkin palveluaktiviteetissa.

Hyvää Joulua!

Veli Lasse

Kuvia tapahtumasta
 
 
11.12.2011 Vanhusten Joulujuhla Lehmusvalkamassa

Turkulaisten klubien yhteisaktiviteetti toteutettiin sunnuntaina 11.12.2011 Lehmusvalkaman hyvinvointikeskuksessa. Joulujuhlaan ja –lounaalle osallistui yhteensä 111 turkulaista vanhusta. Heidät oli kutsunut tilaisuuteen 21 klubia. Kuljetus- ja seuralaistoimintaan osallistui 102 leijonaa, jotka kuljettivat vanhukset kotiovelta Lehmusvalkamaan ja takaisin. Leijonia avusti yhteistyökumppanina Turun Marttayhdistys ry, jonka jäsenistä 16 marttaa vastasi ruokailun järjestämisestä erinomaisesti.

Käytännön järjestelyistä ja tilaisuuden ohjelmasta vastasivat 1. alueen puheenjohtaja Markku Horte sekä 1. lohkon puheenjohtaja Mirja Pitkänen.

Markku Horte lausui tervehdyssanat todeten tilaisuudella olevan jo noin 30-vuotisen perinteen ja lupasi, että perinne jatkuu niin kauan kuin Turussa on Lions-toimintaa. Liikuntaesityksestä vastasivat Lahjan tytöt ja musiikista kanttori Anu Åbergin johdolla käsikelloyhtye HUPS sekä Tuomiokirkkoseurakunnan nuorisokuoro.
Yhteislaulujen lomassa Tuula Walden esitti Jouluisen pakinan.

Joulun tunnelmaan virittäytyneet vieraat ja palveluaktiviteetistaan hyvän mielen saaneet leijonat siirtyivät kotipesiinsä odottamaan Suurta Juhlaa.

Oma klubimme hoiti sille uskotun palvelutehtävän tyylikkäästi. Tilaisuuden järjestäjät olivat toimittaneet meille kuuden vanhuksen yhteystiedot. Sunnuntaiaamun koittaessa neljä heistä oli sellaisissa voimissa, että lähtivät tilaisuuteen.

Veli Kari Heikniemi oli taas saanut Vesama Oy:n auton käyttöönsä ja hoiti kuljetustehtävän tyylikkäästi. Matkanjohtajana toimi veli presidentti Janne Ehrlund ja hanttimiehinä veljet Timo Hurme, Hannu Mäenpää, Jussi Tailas ja Lars Wiren.

Veli Lasse


Kuvia tapahtumasta
 
 
7.12.2011 Tutustuminen Turun Ortodoksiseen kirkkoon

 

Näin Joulun lähestyessä vauhdilla on erinomainen ajankohta tutustua myös paikallisten kirkkojen toimintaan. Tällä kertaa vierailimme Turun Ortodoksisessa kirkossa, kauppatorin laidalla.

Esittelijänä toiminut vanhempi naishenkilö piti erinomaisen esityksen, sekä kirkon historiasta että ortodoksisuuteen liittyvistä käytännöistä kirkkomenoissa. Hän oli itse kääntynyt ortodoksiseen uskontoon noin 14 vuotta sitten ja oli todellakin käyttänyt aikaa uuteen uskontoon tutustumiseen sekä rakennuksen historiaan.  Esityksen kruunasi veli Matin pitämä ortodoksinen hartaus ja Maa on niin kaunis-yhteislaulu.

Vierailun jälkeen kävimme Fontana Cafessa kevyellä iltapalalla joka todellakin oli hintansa arvoinen. Lämmin kanavoileipä oli erinomainen eikä jättänyt ketään nälkäiseksi.

Jälleen kerran koko klubin puolesta suuret kiitokset järjestelyistä vastanneille veljille Matti Ahonen ja Kai Olenius!

Kuvia tapahtumasta

 

20.11.2011 Palvelutalo Wilenin asukkaiden kuljetus kirkkoon

Toimintakauden 2011-2012 lähestyessä puolta väliä olemme toteuttaneet ensimmäisen yllä näkyvän toimintaperiaatteemme ”Me palvelemme” mukaisen aktiviteetin.

Sunnuntaina 20.11.2011 anivarhain kokoontui viisi lions-henkistä veljeä Turun Ukkokoti ry:n Palvelutalo Wilenin pihalla.
Veli Kari Heikniemi oli paikalla käyttöönsä saamallaan Vesman liikenteen pikkubussilla. Käytännön järjestelyt oli hoitanut palvelutalon kanssa veli Teppo Nolvi. Mainitut veljet hanttimiehenään veli Timo Hurme saivatkin kyyditettäväkseen 7 naispuolista vanhusta ja yhden hoitajattaren. Veli Ahti Määttä ja kirjoittaja kuljettivat kumpikin autoillaan  kahta ukkokodin ”poikaa”.
Seurue suuntasi Turun Henrikin kirkon messuun ja messun jälkeiseen kirkkokahvitilaisuuteen.
 
Matkan jälkeen, palvelutalon ulko-ovella, kätelleessään kiitollisia vanhuksia, tunsi kuuluvansa maailman ehkä suurimpaan palvelujärjestöön.

 
Niin ….
Yksi mukana olleista, Ville 92 vuotta (nimi tekaistu) pyysi lähettämään muillekin yhdistyksen jäsenille terveisiä. Hän pyysi varomaan liikenteessä, kun hän kolmipyörällänsä liikkuu kaupungin liikenteessä.


Veli Lasse
 

3.11.2011 Yritysvierailu Iskun toimitiloihin

Veli Ilkka Hooli oli kutsunut veljet ladyineen tutustumaan Turun Iskun toimitiloihin. Vierailuun oli ilmoittautunut 18 veljeä & 11 ladya ja paikalle ilmaantuikin lähes koko porukka. Aluksi oli videoesitystä Iskun 80-vuotisesta historiasta nykypäivään. Eri vuosikymmenilllä esitetyistä kalusteista ja muista sisustusmateriaaleista löytyy varmasti monia esineitä klubin veljien kodeista. Alkuesityksen jälkeen teimme kierroksen myymälän puolella ja tempur-patjat tuli kokeiltua useammankin veljen & ladyn toimesta. Kun huonekalut oli katsastettu, istuttiin konttoripöytien ääreen erinomaiselle illalliselle, josta vastasi pito- ja cateringpalvelut Herkku Piste. Ruoka oli maittavaa ja ruokajuomat sopivat tilaisuuteen kuin "Isku nenään". Illan kuluessa rahatonhoitaja suoritti nenäpäiväkeräyksen, joka tuotti yhteensä yli 280€! Kiitokset kaikille veljille osallistumisesta hyvä asian puolesta.
Kaikki hyvä loppuu aikanaan ja liikkeen ovet sulkeutuivat
iltauutisten aikoihin
. "Avainasiakkuutta" kyseltiin vierailun isännältä mutta tällä kertaa ehdot olivat turhan kovat.

Kiitokset veli Ilkalle kaikkien osallitujien puolesta erinomaisista järjestelyistä.

Kuvia tapahtumasta


29.9.2011 Teatteriesitys "The Producers - Kevät koittaa Hitlerille"

Kulttuuria, kulttuuria näin Turun kulttuurivuotena ja tällä kertaa Porin teatterin esitys "The Producers - Kevät koittaa Hitlerille". Matkajärjestelyt olivat jälleen tuttuun tapaan viimeisen päälle kunnossa ja bussi tupaten täynnä kulttuurin nälkäisiä matkustajia. Veljiä oli mukana luvattoman vähän ja toivon mukaan jatkossa osanotto on moninkertainen! Matka Poriin kesti pari tuntia ja maakuntakierroksen aikana ihailimme syksyisiä maisemia kuohuviinin kirkastaessa silmäkulmaa. Ennen teatteriesitystä oli maittava illallinen Porin Raatihuoneenkellarissa,  jonka jälkeen siirryimmekin odottamaan varsinaisen teatteriesityksen alkamista. Esitys oli saanut erinomaiset arvostelut: "Rohkea, hulvaton ja ennenkaikkea visuaalinen elämys!" Marko Honkasen esittämä Max Bialystock oli epäonninen näytelmätuottaja, jonka tuottamat näytelmät pyörivät pääsääntöisesti raha-avustuksilla, joita mies hankki keinoja kaihtamatta. Maxin pasmat menivät lopulliseti sekaisin, kun hänen kirjanpitäjänsä, Teemu Niemelän esittämä Leo Bloom, heitti ilmaan mielettömän ajatuksen: "Sopivissa olosuhteissa tuottaja voi tienata flopilla enemmän kuin jymymenestyksellä!" Max ryhtyi suunnittelemaan ovelaa juonta ja suunnitelma olikin lähes aukoton.. no loppu selviää kun käyt katsomassa esityksen Porin teatterissa.

Kiitokset taas veli Kaitsulle järjestelyistä, on taas yksi kulttuurimatka lisää plakkarissa kerrottavana tuleville sukupolville!

 
Lions Club International/Piiri 107 A
LCI linkki          i