ylarivifinal
Tapahtumat 2009-2010, 2010-2011, 2011-2012, 2012-2013, 2013-2014, 2014-2015, 2015-2016
Tapahtumat 2014-2015
4.6.2015 Vaihtokokous ravintola Fontissa

Kauden viimeinen kokous, vaihtokokous, pidettiin jo lähes perinteeksi muodostuen ravintola Fontin kabinettitiloissa. Vaihtokokouksessa kuluvan kauden presidentti luovuttaa virallisesti valtikan tulevan kauden presidentille ja samalla presidentin ”käädyn sekä virkamerkin”.

Tulevan kauden toimintasuunnitelma ja budjetti oli hyväksytty jo aikaisemmin huhtikuun kokouksessa, joten tällä kertaa vaihtokokouksen seremoniaosuus oli lyhyt ja suoraviivainen. Sen jälkeen pidemmittä puheitta paikalle saapuneet veljet keskittyivät enemmän talon antimiin sekä tarjoilijan tuomiin yllätyksiin.

Kabinetti täyttyi nopeasti mukavasta puheensorinasta. Muisteltiin menneitä ja tietysti myös tulevan kauden ensimmäisiä aktiviteetteja. Satavan kyläkaupan syysmarkkinat on ensimmäinen suurempi aktiviteetti heti syyskuun alussa ja sen toteuttamisen suunnittelu pitää aloittaa hyvissä ajoin.

Tästä on hyvä lähteä ansaitulle kesätauolle ja aloittaa uusi kausi patterit ladattuina.

Paikalla olivat veljet: HannuH, HannuM, JuhaG, KaiO, TimoK, LarsW, HarriG, JuhoO, MikaL, PetriP, ReijoJ, PekkaM, KalleP, PekkaM, TeppoN ja IsmoV.

Lämmintä ja aurinkoista kesää kaikille!

Terveisin
Ismo/tiedotustoimikunta


  
21.5.2015 Littoistenjärven ympärijuoksu

Littoistenjärven ympärijuoksu järjestettiin nyt jo viidettä kertaa. Sen osallistujamäärä on kasvanut jokainen vuosi. Nyt ilmoittautuneita oli 152 ja startissa olikin suuren urheilujuhlan tuntua. Tähän vaikutti myös se, että lähtö- ja maalipaikka oli siirretty Littoisten Tehtaan urheilukentälle.

Sää suosi kilpailua, kuten aikaisempinakin vuosina, ja ennen starttia kisajärjestäjä oli hankkinut Sirpa Ylikylän vetämään lämmittelyjumppaa. Joko jumppa oli suunnattu naisille tai sitten perusjätkä ei vaan venyttele, mutta kameroiden salamat vilkkuivat tiheään tahtiin.

Lähtölaukauksen ampui totutusti moninkertainen olympiavoittaja Pertti Karppinen, jonka jälkeen ryhmä säntäsi matkaan. Kilpailuhenkisimmillä oli tavoitteena tietysti uusi reittiennätys ja jonon loppupäässä lähteneet
osallistujat nauttivat enemmän kauniista kevätsäästä ja -luonnosta.

Klubimme oli jälleen mukavasti mukana, vaikka kaikkia edellisenä vuotena hankittuja vapaalippuja ei käytettykään. Joka tapauksessa olimme taas kerran haastekilpailun paras, hienoa! Ennen kilpailua oli liikkeellä vahva huhu, että eräs naisklubi Kaarian suunnalta olisi tulossa isolla joukkueella mutta tämä taisi olla niitä kuuluisia varmoja tietoja raviradan kupeesta.

Valitettavasti veljeskunto hiipui vielä ennen starttia mutta onneksi ladypuolelta löytyi sorjakkaita vahvistuksia tilalle. Ohessa klubimme osallistujien lopputulokset, joista veli Mikolla jälleen loistava aika. Pikander Mikko 0:36:56, Arro Erik 0:40:22, Ehrlund Janne 0:47:17, Hurme Timo 1:18:06, Viinikainen Ismo 1:18:06, Kulmala Camilla 1:18:58, Hurme Arja 1:19:02, Pekkalainen Leena 1:30:24, Hällfors Petri 1:30:24, Heikniemi Mirva 1:30:52, Heikniemi Hannu 1:30:52. Mainittakoon, että kisan voitti Matti Rauma uudella reittiennätyksellä 0.27.39.

Hieno keväinen kuntoilutapahtuma, jota hieman varjosti järjestelijöiden kertomat entisestään kiristynyt lupien hakuprosessi. Tapahtuman järjestävät yhteisprojektina LC Littoinen, Littoisten Työväen Urheilijat, Liedon Eränkävijät ja Turun Työpaikkaliikunta – TUPI. Kisan tuotot käytetään nuorisotyöhön.

Terveisin
Ismo/tiedotustoimikunta


Kuvia tapahtumasta.

  
19.5.2015 Toukokuun klubikokous Kaukoralla

Toukokuun klubikokous ja samalla kauden päätöskokous pidettiin yritysvierailun yhteydessä Kaukora Oy:llä Raisiossa. Paikalla oli 20 veljeä ja erinomaisen yritysesittelyn piti Kaukora Oy:n Myynti ja markkinointijohtaja Mikko Hummelin.

Yritysesittelyssä kävi hyvin selville yhtiön vaiheet perustamisesta nykypäivään. Kaukoran juuret juontavat Klaus Jäspin ja Jorma Mäkisen toimiin 40-luvulla. Klaus ja Jorma olivat koulukavereita Turun Teknillisessä koulussa ja koulun jälkeen he aloittivat konepajatoimintaa, kunnes perustivat lämpökattiloita valmistavan yrityksen 1949. Yrityksen nimeksi tuli Jäspi & Mäkinen, yllättäen. Kaukoran synty liittyy 1970-luvun öljykriisiin, jolloin öljykattiloiden kysyntä väheni roimasti ja tarvittiin toinen tukijalka yhtiön toiminnan jatkumiselle.
Kaukora perustettiin tytäryhtiöksi 1976. Nimensä yritys sai sanoista kaukolämpö (kauko) ja Raisio (ra), jonne tehdas perustettiin. Toinen tehdas löytyy nykyään Turusta. Yhtiön historia on värikäs sisältäen perinteiset sukuriidat, aallonpohjat, management buy-outin sekä useampia yrityskauppoja. Vuodesta 2004 lähtien  yhtiö on kuulunut ruotsalaiseen NIBE Industrier AB konserniin.

Kaukoran kantavana ideana on ollut kautta aikojen, että koitetaan tarjota lämmitysratkaisuja eri energiamuodoille. Mikon sanoin: ”Heikommankin rakentamisen aikana aina joku tarvitsee jotain ja sitä kautta sinne voidaan myydä jotain muutakin.” Erittäin ylpeänä hän myös mainitsi, että Kaukora ei ole koko elinaikanaan yhtään kertaa irtisanonut tai lomauttanut työntekijöitä tuotannollisista ja taloudellisista syistä. Perin harvinaista nykypäivän Suomessa!

Mikon esityksen jälkeen tehtiin tehdaskierros Raision tehtaalla, jossa valmistetaan mm. rosteriset vedenlämmittimet. Iltavuorossa ei ollut ketään henkilöitä paikalla, ainoastaan robotit työstivät metalliosia, ilman kahvitaukoja. Robotit ovat etäohjattavia ja Mikon mukaan työnjohto saa kännykällä viestin, mikäli tuotannossa tapahtuu jotain poikkeavaa.

Mielenkiintoisen tehdaskierroksen jälkeen oli vuorossa toukokuun klubikokous, jonka presidentti vei jo rutiinilla lävitse. Kokouksessa palkittiin kauden aikana ansioituneita veljiä ja palkinnon saivat veljet: Lars Wiren, Arne Ritari Säätiön kunniakirja esimerkillisestä työstä Säätiön hyväksi klubitoiminnassa; Reino Ainala, kotimainen ansiomerkki 30 v lions-jäsenyydestä; Esa Lindell, yhden ruusukkeen ansiomerkki; Hannu Mäenpää jaTeppo Nolvi, ansiomerkit uusien jäsenten hankinnasta; Juho Ojala, sihteerin ansiomerkki; Reijo Juntunen rahastonhoitjan ansiomerkki; Harri Grönroos, presidentin tunnustuspalkinto; Mikko Pikander, Pekka Rytkölä, Ari  , Mika Lankinen ja Juha Grönroos toimikuntien pj-palkinto; Petri Pulli, We serve –ansiomerkki.
Mikko Pikander luovutti ukkoleijonan veli Mika Lankiselle erittäin positiivisesta toiminnasta klubin aktiviteettien osalta. Sairaustapauksen johdosta Vuoden Leijona –patsaan luovutus tulee tapahtumaan vaihtokokouksen yhteydessä.

Kokouksen päätteeksi veli presidentti luovutti klubin pöytästandaardin Kaukoran edustajalla, Mikko Hummelinille.

Mukava päätös kauden kokousputkeen, tästä on leijonien hyvä jatkaa vaihtokokouksen jälkeen kesälaitumille
.

Terveisin
Ismo/tiedotustoimikunta


Kuvia tapahtumasta.

  
28.3.2015 Veli Hannun 50v juhlavastaanotto 

Klubin veljien keski-ikä nousi jälleen! Veli HannuM täytti 28. maaliskuuta miehiset 50 vuotta ja juhlapäivän kunniaksi 7-veljen juhlakomitea kävi onnittelemassa päivänsankaria.

Juhlakomitea kokoontui Ylännekadun alkuun klo 11.45, valmiina toimittamamaan onnittelut klubimme puolesta. Veli presidentti oli hankkinut protokollan mukaiset varusteet ja yhtenä joukkona veljet soittivat Mäenpään ovikelloa tasan klo 12.00, kuten oli sovittu.

Päivänsankari oli virallisesti saavuttanut 50 vuoden merkkipaalun muutamaa minuuttia aikaisemmin, joten ajoitus oli oivallinen. Veli Kalle ja presidentti luovuttivat kukka-asetelman sekä klubin pöytästandaardin veli Hannulle onnittelujen säestyksellä. Onnittelukierroksen ja ryhmäkuvien jälkeen oli vuorossa sampanjalasien kohotus päivänsankarin kunniaksi.

Kupit eteen – Kupit’taa!

Allekirjoittanut piti juhlapuheen, jossa kerrattiin lyhyesti miehen matkaa 50 vuoden ikään ja tulevaisuutta sen jälkeen. Juhlatoimitusten jälkeen nautittiin kakkukahvit.

Onnittelut vielä kertaalleen veli Hannulle, miehen ensimmäiset 50 vuotta on nyt takanapäin.

Terveisin
Ismo/tiedotustoimikunta


Kuvia tapahtumasta.

  
19.3.2015 Yritysvierailu Turun Sandvikin tehtaalle

Maaliskuun klubikokous pidettiin yritysvierailun yhteydessä Sandvikilla, Runosmäessä. Veli Tapion kutsusta yhteensä 31 veljeä kokoontui Sandvikin tuloaulaan torstaina 19.3 ennalta sovittuun aikaan.

Vierailun aluksi pidettiin klubikokous, jonka istuva presidentti vei lävitse nopeutetulla aikataululla jo erinomaisella rutiinilla. Kokouksen tärkein kohta oli tulevan kauden virkailijoiden esittely, jonka toimikunnan edustaja, veli Reino hoiti mallikkaasti. Esitys ei aiheuttanut soraääniä ja se hyväksyttiin sellaisenaan. Onnittelut uusille virkailijoille ja menestystä tulevalle kaudelle!

Kokouksen jälkeen veli Tapio piti luonnikkaan yritysesittelyn Manselaisella insinöörihuumorilla höystettynä. Esityksen loppuvaiheessa paikalle saapuivat tehtaan paikallisjohtaja Rami Sammalmaa ja tuotannosta vastaava Juuso Välilä. Ruokailun aikana Rami esitteli tarkemmin Turun yksikön toimintaa sekä kehitysprojektia, jolla tehtaan tuottavuutta oli parannettu viimeisten vuosien aikana menestyksekkäästi. Maittavan ruokailun jälkeen oli vuorossa tehdaskierros, jota ennen veljesjoukko pukeutui asianmukaisiin turvavarusteisiin. Työturvallisuus tuli esille  jo veli Tapion esityksessä useampaan kertaan ja se oli selvästi yksi tehtaan tunnusmerkeistä.

Tehdaskierroksen aikana näkyivät aikasemmin esityksessä mainitut tuotannon kehityshankkeet, niin siisti ja hyvässä järjestyksessä oli koko tuotantoalue varusteineen. Rakenteilla olleet kaivoskuormaimet antoivat erinomaisen kuvan valmistettavien laitteiden kokoluokasta. Pelkästään kuormauskauhan tilavuus oli suurimmassa laitteessa 23 kuutiota, saman verran kuin nopeasti yleistyneet pihauima-altaat. Tehdaskierroksen aikana saimme seikkaperäisen selvityksen Turun tehtaan tuotannosta ja tuotantolaitteista. Osa veljistä pääsi jopa tutustumaan valmisteilla olevan kuormaimen ohjaamoon. Koeajoon ei sentään päästy tällä kertaa, joten ajo-ominaisuudet jäi arvailun varaan.

Tehdaskierroksen jälkeen turvavarusteet luovutettiin takasin ja vierailijat poistuivat tehdasalueelta tyytyväisenä yritysvierailun antiin. Kiitokset vielä kerran veli Tapiolle kutsusta tulla tutustumaan Sandvikin Turun tehdasympäristöön.

Vain vajaa viikko yritysvierailun jälkeen, saimme kuulla ikäviä uutisia. Sandvikin johto on kiristyvässä kilpailutilanteesta sekä maailmantaluoden hitaasta elpymisestä johtuen päättänyt käynnistää YT-neuvottelut koko Runosmäen yksikön sulkemisesta sekä mahdollisista henkilövähennyksistä myös muissa yksiköissä. Tieto tuli täydellisenä yllätyksenä, eikä sitä voinut millään tavalla aistia edellisviikon yritysvierailun aikana.

Terveisin
Ismo/tiedotustoimikunta


Kuvia tapahtumasta.

  
14.2.2015 Charter-night -juhla Veritas Stadionilla

Klubimme vuosijuhla pidettiin jo toistamiseen Veritas Stadionilla. Paikka on osoitautunut erinomaiseksi juhlapaikaksi. Tällä kertaa juhlapäivä oli ystävänpäivän kanssa samaan aikaan ja ystävänpäivä sopikin juhlan teemaan erinomaisesti.

Veli Kallen ansioilla ravintola Olé oli jälleen varattu juhlailtaa varten. Perjantai-iltana joukko aktiivisia leijonia ja leidejä kävi valmistelemassa tilat lauantain juhlaa varten. Paikalle oli tilattu myös elävää musiikkia ja tästä bandistä tulemme vielä varmasti kuulemaan lisää vuosien kuluessa.

Juhlavieraat saapuivat ajallaan ja presidenttiparin kättelyn jälkeen jokainen siirtyi kuohuviinilasin kanssa juhlapaikalle. Illallispöydät oli koristeltu ystävänpäivän teeman mukaan vuoden tärkeintä juhlaa varten. Illan juontamisen hoiti veli Mikko nyt jo vahvalla rutiinilla.
 
Juhlan avauspuheessa presidentti toi esille klubin suotuisan jäsenkehityksen viimevuosien aikana sekä hyvän ikäjakauman. Kauden aikana on ollut runsaasti aktiviteetteja, joihin veljet ja ladyt ovat osallistuneet ansiokkaasti. Aktiviteeteissa on kerätty myös jonkun verran varoja, joiden avulla tammikuussa lahjoitettiin TYKSin synnytysvuodeosastolle sinivalolaite.

Juhlamaljan kohotuksen jälkeen nautittiin maukas illallinen, jonka ravintola Olén keittiömestari oli loihtinut. Tarjolla oli mm marinoituja oliiveja ja artisokan sydämiä, Manchego-juustoa, Serranon kinkkua ja hunajamelonia, aurajuustolohta sekä useampaa lajia salaattia. Lämpöisenä ruokana oli ylikypsää naudan paistia sekä pariloituja vihanneksia.

Maittavan illallisen jälkeen veljet lauloivat Leijonamarssin. Seuraavaksi veli presidentti luovutti arvomerkit ansioituneille veljille veli Lassen avustuksella. Veli Esa Lindell palkittiin yhden ruusukkeen ansiomerkeillä. Veljet Hannu Mäenpää, Manu Lonka ja Teppo Nolvi palkittiin piirikuvernöörin ansiotähdillä sekä poissaolleina saman arvomerkin saivat veljet Janne Ehrlund ja Pekka Määttä. Lopuksi veli Lasse kaivoi taskustaan vielä yhden arvomerkin, piirikuvernöörin ansiotähti sekin, jonka hän kiinnitti presidentin rintapieleen. Varmasti jaetut
huomionosoitukset menivät oikeisiin osoitteisiin!

Arvomerkkien luovuttamisen jälkeen oli vuorossa puhe leideille. Ennen veli Reinon puhetta Mikko kertoi mm mieleenjääneestä kiitollisuudenosoituksesta syksyllä suoritetun Ukkokodin kirkkokuljetuksen aikana. Puheenvuorossaan ”one and only” veli Reino kiitti rakkaita, ihania ja ennenkaikkea seksikkäitä leidejä yhteistyöstä, jota he ovat tehneet veljien kanssa Lions-toiminnan yhteydessä. Lyhyt ja ytimekäs puhe päättyi veljien yhteiseen KIITOKSEEN leideille.

Ilta jatkui iloisen puheensorinan sävyttämän ja klo 20.30 oli bändin ensimmäisen setin aika. Veli Ari oli kuullut esiintyjää aikaisemmin jossain firman tapahtumassa ja kysynyt välittömästi mahdollisuutta tulla esiintymään klubin vuosijuhlaan. Jasmin Michaela ja Kertakäyttösydän-kappale on varmaan monelle tuttu vuoden 2014 Suomen Euroviisukarsinnoista. Ryhmä otti erinomaisesti tilan haltuunsa, tanssilava oli hetkessä täynnä ja sama jatkui koko setin ajan.

Ensimmäisellä tauolla oli illan arpajaisten vuoro. Veljet Pekka ja Mikko olivat ansiokkaasti myyneet arpoja illan aikana. Arpajaisten tuotto oli 619 euroa, josta ISO kiitos kaikille arpajaisiin osallistuneille ja tietysti myös arpapalkintojen lahjoittajille. Alkuillan aikana veli Manu palkittiin jo  ansiomerkillä ja nyt hänen odotettiin imuroivan myös arpajaisvoitot edellisvuoden tapaan. Ei Manu ilman voittoa jäänyt tälläkään kertaa, tosin valtaosa voitoista meni muihin osoitteisiin.

Silmiinpistävää oli, että kaikki voitot menivät B-sarjan arvoille.. Myös onnettarina toimineet veljet Mikko ja Pekka keräsivät mukavasti voittoja kotiin. Illan suurimman voiton, akkukäyttöinen porakone varustettuna kauko-ohjattavalla autolla, voitti Pekka, kuinkas muutenkaan!

Arpajaisten jälkeen bändi palasi paikalleen ja soitanta jatkui. Ajoittain tanssilavalla oli jopa tungosta. Toisen tauon aluksi
Jasmin jakoi nimikirjoituksia ja hetkessä syntyi valtava jono leijonien hakiessa nimikirjoitusta leideille. Nimikirjoitusten jälkeen veljet lauloivat leideille ja vastavuoroisesti kuultiin myös ”Laulu leijonille”. Tunnelma oli katossa.

Lopuksi leijonat kukittivat ladyt perinnettä noudattaen, jokainen lady sai tummanpunaisen ruusun. Ruusuja riitti myös illan esiintyjälle ja presidentti pääsi kukittamaan tulevaisuuden tähden.

Viimeisen setin jälkeen bändin kasatessa soittimiaan loppuillan todellinen tähti, DJ HG, aloitti soitannan 70-, 80- ja 90-luvun hiteillä. Tanssilavalla tahti vaan kiihtyi ja
illan pikkutunneilla monella aktiivisuusrannekkeet kävivät varmasti jo ylikierroksilla.

Mukava juhlailta jälleen kerran, josta suuri kiitos kaikille järjestelyissä mukana olleille ja tietysti kaikille esiintyjille sekä juhlaan osallistujille. Mukaan oli ilmoittautunut yhteensä 33 leijonaa ja ladya.

Terveisin
Ismo/tiedotustoimikunta


Kuvia tapahtumasta.

  
7.2.2015 Kenkien nastoitusaktiviteetti Itäharjulla

Nastoitusaktiviteetin toinen osuus suoritettiin Itäharjun Prismassa, jonne veli Pekan johdolla järjestettiin työpiste kassarivistön viereen. Työpisteen pystytys tapahtui jo rutiinilla ja klubin kyltit sekä mainokset nastoituspalvelusta olivat hyvissä ajoin näkyvillä. Ensimmäiset asiakkaat tulivat kyselemään asiasta jo hyvän aikaa ennen kymmentä. Säätila oli tapahtuman kannalta suotuisa, edellisen päivän aikana sulaneet pihat ja kadut olivat yön aikana jäätyneet lähes pääkallokeliksi eli pitoa tarvittiin kengänpohjiin.

Leijonaveljet saapuivat aikasemmin laaditun työvuorolistan mukaisesti ja nastoitus alkoi aikataulussa. Päivän ensimmäinen vuoro on perinteisesti ollut hieman muita vuoroja rauhallisempi ja sama toistui tälläkin kertaa. Vuoron tulos oli 21 kenkäparia. Kupittaan tapahtuman tavoin joitain kenkäpareja jouduttiin hylkäämään joko pohjamateriaalin tai kuluneisuuden takia. Päivän aikana kävi useampia asiakkaita ”vuosihuollossa” eli he toivat aikasemmin nastoitettuja kenkiä uudelleen nastoitettavaksi. He olivat erittäin tyytyväisiä nastoitettuihin kenkiinsä ja siten mainiota mainosta tapahtumalle.

Ruuhkaa ei tällä kertaa päässyt syntymään missään vaiheessa ja iltapäivällä nastavaranto hupeni huolestuttavasti. Kenkiä oli uusistä lenkkareista täysin loppuun kulutettuihin kenkiin, joissa pohjamateriaalikin oli osittain jo kulunut pois. Ilmeisesti kengät ovat yksi ensimmäisistä kohteista, joissa säästetään ja uusien hankintaa siirretään tulevaisuuteen. Yksikin herrasmies mainitsi, että oli perinyt kenkänsä isältään ja toinen mainitsi kenkiensä iäksi jo kymmenen vuotta. No kyllä ne siltä näyttivätkin.

Nastat loppuivat viimeisen vuoron puolivälissä kolmen aikoihin ja aktiviteetti piti lopettaa hieman etuajassa. Yksi aikasemmin aamupäivällä käynyt asiakas kävi noutamassa kotoaan kenkäparin nastoitettavaksi mutta hän saapui paikalle harmillisesti juuri silloin, kun työpiste oli jo purettu. Tällä kertaa nastoitus jäi tekemättä ja toivotimme tulemaan uudelleen vuoden päästä. Useampi asiakas kyseli, olemmeko paikalla myös muina päivinä ja useammalla oli kokemusta suutarien korkeasta hinnoittelusta nastoituksen osalta. Tapahtumalle on siis kysyntää myös jatkossa.

Päivän ”saalis” oli 67 kenkäparia eli varmasti olisimme päässeet samaan määrään kuin Kupittaalla mikäli nastat eivät olisi loppuneet kesken. Joka tapauksessa hyödyllinen tapahtuma veljesjoukolta.

Paikalla olivat veljet PekkaH, AnttiH, HarriG, JanneE, EerikA, JuhaG, TimoH, PetteriK, TapioL, PekkaM, TeppoN, MikkoP, PetriP, IsmoS ja IsmoV.

Terveisin
Ismo/tiedotustoimikunta


Kuvia tapahtumasta.

  
23.1.2015 Lahjoitus TYKS:n synnytysvuodeosastolle

Kaudella 2013-2014 klubille esitettiin pyyntö tehdä lahjoitus TYKSin synnytysvuodeosastolle. Osastolla on käytössä useampia sinivalolaitteita vastasyntyneiden hoitoon mutta niistä osa on jo käyttöaikansa loppupuolella. Klubi päätti tutustua asiaan tarkemmin ja samalla päätti kohdistaa kevään 2014 kesäteatterin lippumyynnistä sekä tulevan kauden Satavan kyläkaupan syysmarkkinoilta saatavat varat ko laitteen hankintaa. Klubin oman varainhankinnan lisäksi tavoitteena oli saada avustusta Arne Ritari -säätiöltä.

Saaduista tarjouspyynnöistä selvisi hankittavan laitteen hinta ja ARS-säätiölle lähetetyn anomuksen käsittely kävi kiitettävän ripeästi. Positiivisen uutisen saavuttua klubiin, laitteen tilaus laitettiin välittömästi eteenpäin. Tällä kertaa myös tähdet olivat suotuisassa asennossa, sillä juuri ennen anomuksen lähettämistä, ARS-säätiö ilmoitti muuttaneensa myönnettävän avustuksen määrää, jos aktiviteetti tukee julkista toimintaa.

Tilattu sinivalolaite saapui Suomeen vuoden vaihteessa ja maahantuojan tekemän tarkastusten jälkeen klubin jäsenet toimittivat sen eteenpäin TYKSiin perjantaina tammikuun 23. päivä 2015.

Laitteen luovuttivat klubin presidentti HannuH sekä lionit LarsW ja IsmoV. Lahjoituksen vastaanottivat osaston ylihoitaja Marjo Kauppila sekä apulaishoitajat Anne Murtojärvi ja Maija Hallamurto. Osastolla vastaanottajat esittelivät käytössä olevia sinivalolaitteita ja totesivat yhteen ääneen, että lahjoitus tulee todelliseen tarpeeseen. Huoneessa olleista laiteista kolme oli juuri menossa huoltoon ja kunnosta päätellen ne olivat selvästi elinkaarensa loppupuolella. Esittelystä kävi hyvin selväksi, että tarvetta vastaaville laitteille oli myös jatkossakin

Lämminhenkisen kahvituokion jälkeen leijonat poistuivat paikalta ja hoitajat jatkoivat askareitaan vastasyntyneiden kansalaisten parissa. ”Hyvän tekeminen tekee hyvää” piti jälleen paikkansa 100-prosenttisesti.
.

Terveisin
Ismo/tiedotustoimikunta


Kuvia tapahtumasta.

  
24.1.2015 Kenkien nastoitusaktiviteetti Kupittaalla

Veljemme ahkeroivat jälleen Kupittaan City-Marketissa kaupunkilaisten terveyden puolesta. Ensimmäiset veljet saapuivat paikalle jo yhdeksän maissa laittamaan nastoituspaikkaa kuntoon päivän koitosta varten. Liiketalossa tapahtuneiden muutosten myötä parturikampaamo oli vallannut aikaisempina vuosina käytetyn alueen ja nyt jouduimme etsimään uuden paikan aktiviteetille. Paikka löytyi nopeasti ja veli Pekka Heinon johdolla tarvittavat kalusteet ja mainoskyltit saatiin ajallaan paikalleen.

Ensimmäiset asiakkaat saapuivat paikalle jo puolikymmenen pintaan ja yksi rouvasihminen istahti odotustuolille kenkäkassinsa kanssa varmistamaan, että on jonossa ensimmäisten joukossa. Veli Kalle hoiti ensimmäiset nastoitukset vanhalla rutiinilla muiden vielä pystyttäessä työpistettä. Nastoitusten jälkeen Kalle lähti salille viimeistelyharjoitteluun, jotta saisi vietyä iltapäivän vuoronsa kunnialla lävitse.

City-Marketin omilla nettisivuilla oli ilmoitus tapahtumasta ”Liukkauden torjuntatapahtuma Kupittaan Citymarketissa tämän viikon lauantaina!” ja useampi asiakkaista olikin sen sieltä lukenut. Samoin liikkeen ulko-ovissa oli ollut mainokset jo perjantaina, joten asiakasvirta oli hyvä heti aamusta alkaen. Ensimmäisen vuoron nastoittajina olivat veljet EsaL, MikaL, PekkaR ja allekirjoittanut. Veli PekkaH toimi kirjurina, sekä keräsi asiakkailta kenkäpareja nastoittamista varten. Itse nastoitus sujui rutiinilla hurtin huumorin säestämänä.

Tällä kertaa kaikki varusteetkin olivat tallella ja ”teräkunnossa” heti alusta alkaen. Ainoastaan nastavaraston hupeneminen hieman huoletti mutta veli TeppoN toi mukanaan täyden laatikollisen ”uunituoreita” nastoja ja työ saattoi jatkua katkeamatta iltapäivään saakka.

Päivä oli jaettu kahden tunnin vuoroihin ja kiitettävästi veljet saapuivat ajallaan paikalle hoitamaan vuoronsa. Päivän aikana asiakkaita tuli tasaiseen tahtiin ja välillä pääsi muodostumaan hieman jonoakin mutta mitään suurempaa käsirysyä ei sentään päässyt syntymään. Odottamaan jääneille asiakkaille tarjottiin makeisia ja nahkaiset kenkäparit vielä kiillotettiin nastoituksen lisäksi. Paikalla kävi myös useampia ”vanhoja asiakkaita”, jotka toivat kenkänsä vuosihuoltoon. Mahtui mukaan myös yksi valituskin, kun edellisellä kerralla nastoitetusta kengästä oli nasta irronnut ja nyt kenkä vuoti. Veli PekkaH hoiti tilanteen varmalla otteella, eikä tällä kertaa tarvittu klubin lakimiesosaston apua.

Vallitseva taloustilanne näkyi hyvin kansalaisten jalkineissa. Monet kenkäparit oli ajettu jo niin loppuun, että niiden nastoittaminen oli mahdotonta. Samoin ohutpohjaisia halpatuontikenkiä oli paljon liikkeellä ja niihin nastojen asentaminen olisi ollut nastojen tuhlausta. Tosin useampi asiakas kävi ensiksi kysymässä minkälaisiin kenkiin nastat voidaan asentaa ja menivät sen jälkeen ostamaan kenkäparin marketin kenkäosastolta. Eli tapahtumasta oli taloudellista hyötyä myös kauppiaalle.

Päivän aikana nastoitettiin lähes 90 kenkäparia, kirjanpidollinen luku oli 84, mutta kuten harmaassa taloudessakin, muutama kenkäpari meni ohi kirjanpidon. Jos tälläkin kertaa pystytään estämään edes yksi paha kaatuminen kaiken muun positiivisen palautteen lisäksi, niin aktiviteetti on täyttänyt tarkoituksensa.

Nastoitukseen osallistuivat veljet: EsaL, MikaL, PekkaR, PekkaH, ReinoA, KalleP, JuhoO, HannuH, TeppoN, ReijoJ, LasseW, JussiT, AhtiM, PekkaM, AriE, TimoK ja allekirjoittanut.

Jällen kerran erittäin positiivinen tapahtuma ja homma jatkuu kahden viikon päästä samoissa merkeissä Itäharjun Prismassa.


Terveisin
Ismo/tiedotustoimikunta


Kuvia tapahtumasta.

  
11.1.2015 Kunniakäynti Turun Sankariristillä 

Vuoden ensimmäinen piirin yhteinen aktiviteetti on perinteinen kunniakäynti ja seppeleenlasku Turun sankarihaudalle. Varhain sunnuntaiaamulla Turun alueen Lionsit kokoontuivat hautausmaan pysäköintipaikalle ja ryhmittyivät lippukulkueeseen valmiina siirtymään sankariristille. Sääennuste oli luvannut kovaa tuulta ja lumisadetta ja tällä kertaa ennustus piti myös paikkansa. Kylmässä viimassa ja lumisateessa paikalle saapuneet leijonat ryhmittyivät kolmiriviin Lion Pauli Inkiläisen johdolla. Kun lippulinna oli järjestyksessä ja rivit ojennuksessa, oli vuorossa Suomen lipun vastaanotto, jonka jälkeen lippukulkue siirtyi lippukulkueessa sankariristille.

Ennalta jaetun ohjelman mukaan laulettiin ensiksi "Jumala ompi linnamme" -virren ensimmäinen säe, jonka jälkeen oli piirikuvernööri Pertti Tenhusen juhlapuheen vuoro. Juhlapuheessaan Pertti viittasi sotiemme isänmaan sankareihin, sotaveteraaneihin, ja heidän hyväkseen käynnissä olevaan Lions-järjestön kauden pääpalveluaktiviteettiin ”Kiitos veteraanit”. Piirikuvernöörin sanoin: ”Käyttäkää tämä mahdollisuus hyväksenne Leijonat ja hakeutukaa aktiivisesti Veteraanien keskuuteen suorittamaan omaa palvelutyötä heidän ja koko itsenäisen Isänmaamme hyväksi.”

Lyhyen ja ytimekkään juhlapuheen jälkeen piirikuvernööri ja alueen puheenjohtaja Kari Kaasalainen laskivat seppeleen sankarihaudalle. Seuraavaksi totutusti yhteislauluna ”Oi kallis Suomenmaa”, jonka jälkeen lippukulkue palasi takasin hautausmaan pysäköintipaikalle. Vuoden päästä on varmistettava, että laulun sanat ovat kaikille saatavilla, sen verran vaisusti meni yhteislaulu tällä kertaa. LC Turku/Auroran järjestämä kahvitilaisuus oli tällä kertaa Lehmusvalkaman tiloissa ja siten kävelymatkan päässä kokoontumispaikasta.

Pikaisen laskutoimituksen mukaan paikalla oli yhteensä noin 130 Lionia. Klubimme edustus oli jälleen hyvä, yhteensä 14 veljeä.

Perinteinen alku Lions-kauden kevätpuoliskolle.

Terveisin
Ismo/tiedotustoimikunta


Kuvia tapahtumasta.

  
21.12.2014 Mehutarjoilu Maarian kirkolla

Klubimme perinteisiin palveluaktiviteetteihin on kuulunut mehu ja joulupiparitarjoilu Maarian kirkon edustalla, kirkkoväen kiiruhtaessa kuuntelemaan kauneimpia joululauluja. Tälläkin kertaa veljet saapuivat paikalle hyvissä ajoin pystyttämään tarjoilupisteet sekä luomaan joulun tunnelmaa sytyttämällä lukuisia tervapatoja ja öljylyhtyjä. Veli JanneE hoiti jälleen Sotilaskodin kautta kuumat mehutankit paikalle sekä laatikoittain joulupipareita.

Tällä kertaa sää suosi, ulkona oli mukava pikkupakkanen ja maassa hieman luntakin. Ensimmäiset kirkkovieraat saapuivat paikalle jo hyvissä ajoin ennen ohjelman alkua ja olivat jälleen kerran erittäin positiivisesti yllättyneitä leijonien järjestämästä mehutarjoilusta. Veljet MikkoP ja PekkaH tarjosivat kuumaa mehua tulijoille ja kaiken lisäksi se oli vielä täysin ilmaista!

Nyt Maarian kirkon joululaulutapahtuma oli viikkoa myöhemmin kuin aikaisempina vuosina. Jouluun oli aikaa enään muutama päivä ja se näkyi kirkkoväessä. ”Joulustressi” tuntui painavan useammankin vierailijan mielessä ja useammalla ei ollut aikaa edes pysähtyä juomaan kupillista tarjottua mehua. Täydestä kirkosta päätellen vierailijoita oli sama määrä kuin aikaisempina vuosina mutta mehua ja joulupipareita meni selvästi vähemmän.

Kaikesta kiireestä huolimatta leijonille jäi jälleen kerran mukava ja lämmin olo onnistuneen aktiviteetin jälkeen. Kirkkoväen keskittyessä joululauluihin veljet purkivat tarjoilupisteet ja hetken kuluttua jokainen poistui paikalta jatkamaan omia jouluaskareitaan.

Mukana palveluaktiviteetissa olivat veljet MikkoP, PekkaH, TeppoN, TapioL, PekkaM, HannuM, LasseW, JanneE ja IsmoV.

Kiitokset kaikille mukana olleille leijonille ja lämmintä joulumieltä joulun ajalle.

Terveisin
Ismo/tiedotustoimikunta

Kuvia tapahtumasta.

  
14.12.2014 Lehmusvalkaman joulujuhla

Alueen puheenjohtaja Kari Kaasalaisen avauspuheenvuoron mukaan Lehmusvalkaman joulujuhla järjestettiin jo 31. kerran, joten perinteitä on juhlan järjestämiseen. Toinen vuoden tärkeä teema on ”Kiitos Veteraanit” ja joulujuhlaan olikin kutsuttu paikallisia veteraaneja nauttimaan ohjelmasta ja jouluruuasta.

Klubimme aktiviteetti alkoi jo paljon aikaisemmin, kun veljet kokoontuivat
aamulla länsikeskuksen City-Marketin pysäköintipaikalle sopimaan noudettavat vanhukset päivän juhlatapahtumaan. Paikalle saapui erinomainen joukko ja hetken neuvottelun tuloksena päätettiin, että osa veljistä voi palata kotiin jatkamaan unia, koska paikalla oli hakijoita enemmän kuin haettavia. Presidentti HannuH oli jälleen saanut ison tilataksin käyttöömme, joten sen lisäksi tarvittiin vain kaksi muuta autoa vanhusten kuljettamiseen.

Allekirjoittanut nouti veli JuhaG:n kanssa 92-vuotiaan rouvan Itäiselta Pitkäkadulta. Rouva oli odotellut kuljetusta jo toista tuntia ja oli ikkunassa katsomassa, kun saavuimme paikalle. Ajomatkan aikana kävi selväksi, että rouvan poika oli veli Juhan vanha koulukaveri ja tytärkin tuttu työympäristön kautta eli pieni on maailma Turun nurkilla.

Lehmusvalkamaan saavuimme hyvissä ajoin ja veli MikaL oli jo paikalla noutamansa rouvan kanssa. Juhlasali täyttyi pikkuhiljaa paikalle saapuvista vanhuksista ja veteraaneista. Tällä kertaa kato oli kuitenkin aikasempaa suurempi ja kolmannes ilmoittautuneista oli jättänyt saapumatta. Paikalla oli yhteensä noin 200 henkilöä, joista puolet kuljetuksista vastaavia leijonia I-alueen klubeista.

RC Kari Kaasalaisen jälkeen piirikuvernööri Pertti Tenhunen kertoi puheenvuorossaan Lions-toiminnan syntymästä ja perusteista. Pertin mukaan lions-toiminnan palvelukohteita ovat lapset, nuoret, vanhukset, vammaiset ja muut sellaiset ihmiset jotka tarvitsevat muiden apua. Palvelun sisältö vaihtelee ryhmien mukaan. Lehmusvalkamana joulujuhla on yksi tärkeimmistä A-piirin palvelutapahtumista, johon osallistuu useita paikallisia klubeja.

Ohjelma jatkui yhteislaululla, jota säesti Puolalan musiikkiluokalla opiskeleva Kirsi Marttila. ”Jo onkos tullut kesä” kajahti juhlasalin kattoon leijoninen johdolla ja heti perään ”Arkihuolesi kaikki heitä”.

Lohkon puheenjohtajan Pertti Lindenin johdolla Lucia-neito Jenni Lampinen saapui paikalle Puolalan koulun kuoron kanssa. Juhlayleisö seurasi tarkkaavaisena esitystä mutta valitettavasti sekä Lucia-neidon että muun kuoron äänivarat olivat niin hennot, joten esityksen kuuleminen oli lähes mahdotonta.

Lucia-neidon esitystä seuranneen yhteislaulun jälkeen esityslavalle kipusivat tiernapojat, joiden esitystä oli hieman helpompi seurata. RC Kari Kaasalaisen päätöspuheenvuoron jälkeen osa juhlavieraista lähti kotimatkalla ja osa nauttimaan Turun Marttayhdistyksen järjestämästä joululounaasta. Jälkiruokana olleen torttukahvin jälkeen Kupittaan veljet hoitivat kunniakkaasti vanhusten kotiinkuljetukset ja veli presidentin johdolla kyyditettävien kotona suoritettiin jopa palovarottimien toiminnan tarkistus ja tarvittaessa pariston vaihto!

Aktiviteetissa mukana olivat veljet JuhaG, MikaL, LarsW, TeppoN, TapioL ja IsmoV.
On monta tapaa tehdä hyvää, ja tämä on varmasti yksi niistä parhaista!

Terveisin
Ismo/tiedotustoimikunta

Kuvia tapahtumasta.

  
12.12.2014 Klubikokous sekä isänmaallinen juhla Sinitaivassalissa

Joulukuun klubikokous pidettiin poikkeavassa ympäristössä ja samaan tilaisuuteen yhdistettiin klubin joulujuha sekä LC Helsinki/Kallion klubivierailu. Kokous-/juhlapaikkana oli Suomen Liikemiesten Lähetysliiton Sinitaivassali, jossa jo kerran aikaisemmin on pidetty klubin jouluhartaus.

Joukko veljiä ja ladyja saapui hyvissä ajoin ennen klubikokouksen alkua laittamaan tilat juhlakuntoon ja kaikki tarjoilut valmiiksi. Ohjelmassa oli ensiksi n 30 min kestoinen klubikokous, jonka aikana loput ladyt ja vieraat saapuivat paikalle. Itse kokouksen veli presidentti vei lävitse jo syyskauden tuomalla varmuudella ja kokous päättyi hyvissä ajoin ennen ladyjen ja vieraiden saapumista saliin.

Kyseessä oli LC Helsinki/Kallion vastavierailu, joka oli sovittu välittömästi omien veljien ja ladyjen Helsingin vierailun jälkeen huhtikuussa 2013. Presidentti Hannu Heikniemi avasi tilaisuuden toivottamalla vieraat tervetulleiksi isänmaalliseen juhlaan Sinitaivassaliin. Samalla presidentti kävi lävitse alkuillan ohjelman.

Hetken kuluttua jo kajahtikin ilmaan niin tuttu iskulause ”Kupit eteen, Kupit’taa”, joka varmuuden vuoksi vielä toistettiin että varmasti kaikki ehtivät siihen mukaan. Tämän jälkeen klubin kuoro jatkoi ”Leijonahengellä”, joka
oli erityisesti sovitettu klubin kuorolle veli Jukka Janka-Murroksen toimesta. Tilaisuus olikin samalla veli Jukan jäähyväisilta, ainakin toistaiseksi, hänen ilmoitettua erostaan klubista edellisviikolla.

Muusikko Laura Kalaja oli pyydetty esittelemään juhlapaikkaa sekä Lähetysliiton toimintaa, josta hän suoriutui erinomaisesti. Samalla hän esitti itsesanoittamansa lähetysliiton joulutervehdyksen ja soitti tilaisuuteen sopivaa joulumusiikkia kahvitauon aikana.

Alkuillan ohjelmaan oli mahdutettu useita puheenvuoroja sekä kuoroesityksiä lähes minuuttiaikataululla. Paikalle saapuneet vieraat olivat täysin otettuja heitä varten järjestetystä ohjelmasta sekä tietysti myös Sinitaivassalista, joka sopi erinomaisesti juhlan teemaan. Omassa puheenvuorossaan vierailevan klubin presidentti Jarmo Ivaska kertasi hieman historian havinaa Jyväskylän vuosikokouksesta 2012 ja LC Turku/Kupittaan vierailusta Helsingin Kallioon 2013. Jarmon mukaan klubimme tavaramerkiksi on muodostunut kuorolaulanta, jonka perusteella hän löysi klubimme jäsenet myös Porin vuosikokouksessa 2014.

Jarmon puhe oli lyhyt mutta erittäin lämminhenkinen ja puheensa päätteeksi hän ojensi klubimme presidenttiparille kukka-asetelman sekä veli Reijon tekemän leijonataulun, joka sai raikuvat aplodit yleisöltä. Vastalahjaksi veli Hannu luovutti vierailijoille Isännän viirin.

Pakollisten valokuvausten jälkeen, iltaohjelmaan osallistuvat poistuivat bussikuljetuksella Hamburger Börsiiin ja illan tehoryhmä jäi siistimään paikan luovutuskuntoon. Iltaohjelma jatkui illallisen ja ”Superysäri” –pikkujoulushown johdattelemana aina pikkutunneille saakka ja mukaan mahtui tietysti pakollinen karaokekierros.

LC Helsinki/Kallion presidentin lähettämän kiitosviestin sekä klubin veljen kirjoittaman matkakertomuksen perusteella isänmaallinen juhla onnistui täydellisesti ja yhteistä jatkoa varmasti seuraa, todennäköisesti jo keväällä liiton vuosikokouksessa Vuokatissa.

Kiitokset jälleen kaikille järjestelyissä ja esiintymisissä mukana olleille onnistuneesta illasta sekä Sinitaivassalissa että jatkoilla Hamburger Börsissä. Erityiset kiitokset lady Tuijalle, joka vastasi suurelta osin alkuillan tarjoilun järjestämisestä sekä tiskivuoren hoitamisesta tilaisuuden päätyttyä!

Klubikokouksessa oli paikalla 19 veljeä ja juhlassa yhteensä 45 henkilöä, joista vierailijoita Helsingistä oli 10.


Terveisin
Ismo/tiedotustoimikunta

Kuvia tapahtumasta.

 
23.11.2014 Ukkokodin asukkaiden kuljetus Henrikin kirkkoon

Yksi klubimme perinteisistä palveluaktiviteeteista on jo vuosia ollut Turun Ukkokoti ry:n Palvelutalo Wilenin (Gubb Hemmet) asukkaiden kuljettaminen kuuntelemaan joulunalun messua Henrikin kirkkoon. Veljet saapuivat sovitusti aamuvarhaisella ukkokodin parkkipaikalle noutamaan talon asukkaita, tällä kertaa mukaan oli ilmoittautunut yhteensä 8 vanhusta ja yksi hoitaja. Presidentti HannuH oli jälleen saanut lainaan tilataksin, johon mahtui suuri osa kuljetettavista.

Allekirjoittaneen kyytiin tuli sama rouva, kuin edellisenä vuonna, nyt vuotta vanhempana ja ikää oli komeat 89 vuotta. Kyydissä olivat myös veljet JuhaG ja MikkoP ja meidän yhteenlaskettu ikä oli noin 140 vuotta.. Matkan aikana käydyssä keskustelussa kävi selväksi, että kyydissä ollut rouva ja JuhaG olivat lähes työtovereita, tosin työurien väliin mahtui useampi vuosikymmen. Löytyi yhteisiä tuttavuuksia tai ainakin henkilöitä, jotka ovat työskennelleet TYKSin leikkausosastolla aiemmin. Kyyditettävä myös mainitsi, että hän oli jo aamuvarhaisesta odottanut kuljetuksen saapumista ja tämä oli hänelle yksi joulunajan kohokohdista.

Tuomiosunnuntain messun johti Anssi Miettinen ja kanttorina toimi Olli-Pekka Laakkonen. Evankeliumi oli johdettu Matteuksen 84. luvusta. Jumalanpalveluksen jälkeen oli tarjolla perinteisesti kirkkokahvit, johon Anssi Miettinen kehotti lämpimästi kirkkoväkeä osallistumaan sanoin: ”Ennenkuin singahdatte päivän palvelutöihin ja auraamaan naapurin pihaa, niin poiketkaa seurakunnan tarjoamalle kahville". Kirkkokahvin jälkeen kyyditettävät kuljetettiin takaisin ”kotipihalle”, jonne asukit palasivat tyytyväisinä. Ukkokodin asukkaat ovatkin hyvin tyytyväisiä asuinolosuhteisiinsa ja osa jopa tarjosi mahdollisuutta tutustua heidän asuintiloihinsa.

Mukana joulunajan ensimmäisessä palvelutapahtumassa olivat veljet JuhaG, HannuH, LarsW, MikkoP, JuhoO, AhtiM, TapioL, TeppoN ja allekirjoittanut.

Kiitokset kaikille hyvän asian puolesta mukana olleille!

Terveisin
Ismo/tiedotustoimikunta

Kuvia tapahtumasta.

 
25.10.2014 Nenäpäiväkeräys Turun Silakkamarkkinoilla

Lauantaiaamuna 25. päivä lokakuuta, veljesjoukko kokoontui Aurajoen rantaan suorittamaan nenäpäiväkeräystä. Vahvistuksena oli myös edellisen kauden leading lady Niina.

Turun Silakkamarkkinat järjestettiin jo 36. kerran ja kävijämäärä oli kahden ensimmäisen päivän aikana ollut ihan mukava. Launtaista odotettiin vilkkainta myyntipäivää ja aamulla sääkin näytti suotuisammalta perjantain sadepäivän jälkeen. Ryhmä oli varustautunut asiallisesti keräysrupeamaa varten ja keltaisen Lions-liivin sekä punaisen huomionenän ansiosta he eroittuisivat varmasti väkitungoksessa. Ennen jalkautumista markkinaväen sekaan aikaisemmilta kerroilta saatu kokemus jaettiin ensimmäistä kertaa osallistuville.

Hyväksi todettuja paikkoja olivat mm sillanpääasemat joen molemmilla puolilla sekä katujen risteyskohdat unohtamatta kahvi- ja ruokailupaikkoja. Keräys suoritettiin sovitusti klo 10 – 13 välisenä aikana ja mukavan osallistujamäärän ansiosta kerääjiä voitiin välillä jopa vaihtaa.

Markkinoilla oli jälleen tarjolla tuotteita pölypusseista hirvi- ja poromakkaroihin, toki valtaosa oli kuitenkin kalajalosteita kuten silakkamarkkinoilla pitääkin olla. Jokirannassa oli mukavasti ihmisiä heti aamusta lähtien ja puolen päivän jälkeen aivan tungokseen asti.

Markkinoiden järjestäjiin kuuluva LC Turku/Aninkainen on koko markkinahistorian ajan jakanut markkinoiden myyjille aamukahvit jokaisena markkinapäivänä. Perjantain sateiden takia lauantaina oli aamulla sähköhäiriöitä ja kahvikärry pääsi liikkelle normaalia myöhemmin. Lion Reijo Vaura + lady suorittivat kahvijakelua ansiokkaasti ja vastaanotto oli hyvä jokaisessa myyntikojussa. Lions-hengen mukaisesti tarjoilukärry pysähtyi myös nenäpäiväkerääjien luona ja kuuma kahvi maistui erinomaisesti myös passissa oleville punanenille.

Sovittu keräysaika meni nopeasti ja lippaisiin kerttyi mukavasti roposia hyvätuuliselta markkinaväeltä. Klo 13.00 keräysjoukko vetäytyi takasin lähtöpaikalle höyrylaiva Ukko-Pekan laituripaikan luokse omaan tahtiin ja yksi Lions-aktiviteetti oli jälleen suoritettu. Klubin kirstunvartija veli ReijoJ keräsi lippaat jälkeenpäin yhteen ja laski päivän tuoton. Lisäksi useampia lippaita oli otettu veljien toimesta työpaikoille keräyksen suorittamiseksi.

Aktiviteettiin oli ilmoittautunut yhteensä 13 lionia, veljet  AriE, JuhaG, HarriG, HannuH, ReijoJ, HannuM, PekkaM, PekkaM, TeppoN, JuhoO, MikkoP, KalleP sekä lady NiinaN. Allekirjoittanut oli paikan päällä suorittamassa tapahtuman digitoimista tuleville Lions-sukupolville.

Kiitokset kaikille hyvän asian puolesta mukana olleille!

Terveisin
Ismo/tiedotustoimikunta

Kuvia tapahtumasta.

 
18.9.2014 Syyskuun klubikokous

Kauden ensimmäinen klubikokous pidettiin totutusti syyskuun kolmantena torstaina ravintola Suomalaisessa Pohjassa. Tällä kertaa tavallista juhlallisemmassa tunnelmassa, sillä kausi sai parhaan mahdollisen alun – uuden veljen juhlallinen vastaanotto. Kauden presidentti veli Hannu Heikniemi aloitti kokouksen täsmällisesti klo 19.00 ja esityslistan ensimmäisenä kohtana oli uuden veljen, Tapio Laakson, juhlallinen vastaanotto. Jäsentoimikunnan puheenjohtaja veli Juha Grönroos hoiti seremonian professorin vankalla otteella ja klubi sai jälleen vahvistusta veljesjoukkoon. Klubin uusi jäsen on kotoisin Tampereen suunnalta ja oli kesän aikana ehtinyt muuttaa takaisin Tampereen suuntaan työpaikan myötä. Omien sanojensa mukaan nyt hänellä on ainakin yksi hyvä syy käydä Turussa kerran kuukaudessa, eli todella huumorintajuinen insinöörismies.

Uuden veljen vastaanoton jälkeen oli vuorossa Leijonahenki, joka irtosi yllättävänkin hyvin kesätauon jälkeen. Tosin osa porukasta oli sitä jo harjoitellut epävirallisessa kokouksessa VPK-talolla.

Kokoukseen oli saapunut myös kaksi vierasta ja ensimmäisenä heistä lohkon pj Tauno ”Topi” Teriö LC Turku/Merileijonat. Tervehdyspuheensa alussa hän jakoi neljälle ”kymppikerhon” veljelle ansiomerkit 10 vuoden palveluksesta yhteisen asian puolesta. Palkitut veljet olivat Janne Ehrlund, Jukka Janka-Murros, Esa Lindell sekä Juhani Tailas. Puheessaan Tauno mainitsi mm tulevan veteraanitapahtuman, joka on yksi kauden päätapahtumista. Samoin hän tiedotti tulevista piirin yhteisistä aktiviteeteista mm. Lehmusvalkaman joulujuhlasta sekä vierailusta sankarihaudoilla.

Toisena vieraana oli paikalle saapunut LC Kangasalan past presidentti Jaakko Nurminen, joka puheensa mukaan tuli varmistamaan paikan päälle uuden veljen kotiutumisen uuteen klubiin. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun hän vieraili Pirkanmaan ulkopuolella olevassa klubissa.
Muistoksi vierailusta veli Jaakko ojensi presidentille klubinsa pöytästandaardin.

Vierailijoiden puheenvuorojen jälkeen kokous eteni esityslistan mukaan ja kohdassa preidentin asiat veli HannuH esitteli kauden toimintasuunnitelmaa aktiviteettien osalta, joka perustui pitkälti jo perinteiksi muodostuneisiin tapahtumiin. Lisäksi mainittiin mm piirin yhteisiä tapahtumia, valtakunnalinen veteraanitapahtuma sekä lokakuun vuosi-/klubikokous. Tälläkin kaudella toivotaan veljiltä aktiivista osallistumista sekä klubikokouksiin että tuleviin aktiviteetteihin. Lisäksi presidentti antoi kansainvälisen presidentin Barry J Palmerin lähetteen mukaan jäsenhankinnan palkinnon veli Pekka Määtälle.

Rahastonhoitaja kävi puheenvuorossaan lävitse mm. syyskuun alun Satavan kyläkaupan syysmarkkinoiden tulosta. Hyvästä yleisömäärästä huolimatta tapahtuman lopullinen tuotto jäi vain kohtuulliseksi ja sen vuoksi aktiviteetin konseptia on varmasti syytä miettiä uudelleen tulevia kausia ajatellen.

Kokous päättyi hallitusti klo 20 nurkilla ja ilta jatkui mukavassa tunnelmassa illallisen merkeissä. Näin uusi kausi on jälleen lähtenyt liikkeelle ja kuten alussa mainittiin, tällä kertaa astetta juhlallisemmin kuin tavallisesti.

Terveisin
Ismo/tiedotustoimikunta

Kuvia tapahtumasta.

 
6.9.2014 Satavan kyläkaupan syysmarkkinat

Uusi kausi 2014-2015 on lähtenyt käyntiin hyvällä vireellä ja sekä klubiveljet että ladyt ovat olleet tiiviisti valmistelemassa syksyn tapahtumia. Ensimmäinen varsinainen koitos heti syksyn alkuun oli jo toista kertaa järjestettävä Satavan kyläkaupan syys-markkinat 6.9.2014.

Markkinoiden järjestelyt aloitettiin jo hyvissä ajoin elokuun alussa jolloin klubiveljet kokoontuivat ensim¬mäiseen epäviralliseen kokoukseen ja ladyt vastaavasti omaan tapaamiseen asian tiimoilta. Ohjelma¬järjestelyt menivätkin pitkälti vanhan kaavan mukaan. Uutena ohjelmassa oli mm. ladyjen organisoima kirpputorimyynti, johon klubin jäsenet keräsivät kaapeistaan kiertoon joutavaa tavaraa.
Perjantai-iltana veljesjoukko kokoontui kyläkaupan pihalle pystyttämään myynti-teltat. Tällä kertaa teltan pystytys onnistui huomattavasti jouheammin ja yhdellä yrityksellä. Vanha toteamus, että ”harjoitus tekee mestarin” piti jälleen paikkaansa.

Veli Kalle oli toistamiseen saanut varattua ison teltan klubin käyttöön, mutta vuosi sitten tehdyt myyntipöydän jalat olivat kadonneet varastoinnin aikana parempaan käyttöön. Mutta ei huolta, kun paikalla oli veljet Pekka & Pekka joista toinen osasi käyttää moottorisahaa ja toinen ruuvi-väännintä. Tosin välillä nousi pieni epäilys aikaisemmasta kokemuksesta. Joka tapauk-sessa pöytälankut saatiin tukevasti paikalleen ja verhoilulla karkeahko design sopivasti suurelta yleisöltä piiloon.

Varhain lauantaiaamulla valmiusjoukko kokoontui kaupan pihalle laittamaan myyntikojut kuntoon ennen asiakkaiden tuloa ja markkinoiden virallista avaamista.

Viimevuotiseen tapaan aamulla oli runsaasti sumua mutta auringon noustessa sumu hälveni ja sen takaa paljastui kirkas sininen taivas. Sään herra suosi jälleen kerran.

Erinomaisessa yhteistyössä ja tunnelmassa myyntipaikat, makkaranpaistopiste, äänen-toisto¬laitteet, kasvomaalauspiste ja Lions-mainokset saatiin hyvissä ajoin paikoilleen.

Kakskerran palokuntakin saapui paikalle sovitusti, joten lähes kaikki oli valmiina avajaisiin. Yksi harmittava takaisku oli lapsille tarkoitetun poniajelun jääminen ohjelmis¬tosta pois mutta paloauto varusteineen näytti kiinnostavan nuorinta väkeä suun¬nattomasti.

Presidentti Hannu Heikniemi avasi markkinat täsmällisesti klo 11.00 ja avauspuheen piti tälläkin kertaa lion Markku Monnonen. Markku on Kakskerran vakituinen asukas ja puheessaan hän toi useampaan kertaan esille alueelle esitettyjä kaavoitushankkeita tai mielumminkin sitä ettei kaavoituksia kukaan asukkaista kaipaa.

Markun puhe tuli suoraan sydämmestä ja paikalla ollut yleisö kuunteli hiljaisuudessa hänen sanomaa.

Mukava puhe markkinapäivän avaukseen ja siitä alkoikin tasainen ihmisvirta markkina-alueelle. Ladyjen leipomat munkit, korva-puustit ja kaukut olivat jälleen varsinainen vetonaula pitkällä myynti¬pöydällä. Moni asiakas osti kahviannoksen lisäksi vielä kakun tai pussillisen munkkeja kotiin viemiseksi.
Samoin arpajaisiin oli jälleen panostettu ja tarjolla oli erinomaisia voittoja runsain mitoin. Arpamyynti kävikin hyvään tahtiin ja klo 14 tienoilla kaikki arvat oli myyty ja palkinnot jaettu tyytyväisille voittajille.
Yksi asiakas oli niin innokas arpojen ostaja, että hän päätti ostaa arpoja niin monta kertaa kunnes voittaisi kunnon palkinnon. Ja kyllä hän voittikin.

Toinen takaisku oli tilatun hanurisoittajan poisjäänti aivan viimemetreillä. Mutta siihenkin löytyi erinomainen paikko, kun Janka-Murroksen Antti tuli soittamaan heviä kosketinsoittimella. Taisi mukana olla Kesä¬illan valssikin ja joka tapauksessa hyvin tapahtumaan sopivaa musisointia.

Yhtenä uutena ohjelmana oli tikkakisa, johon oli varattu myös arvokas pääpalkinto. Yksi nimeltä mainitsematon veli Top Chef oli pitkään palkinnossa kiinni mutta sitten vielä kasvuiässä oleva neito tuli puskista kuten muuan Cesar ja nakkasi voittotuloksen, ”veni, vidi, vici”. Hieman oli pientä katkeruutta aistittavissa loppupäivän ajan.

Kokonaisuudessaan markkinat onnistuivat jälleen erinomaisesti ja mukavan päätöksen tapahtumalle antoivat sekä paloauton että ambulanssin näyttävät lähdöt sireenit soiden. 

Vuosi sitten paikalla kävi arviolta noin 500 asiakasta ja tänä vuonna päästiin varmasti lähelle samaan.

Asiakasvirran hiljennettyä oli jäljellä vielä markkinapaikan purkaminen, joka sujuikin nopeasti samalla erinomaisella talkoo-hengellä ja termarissa jäljellä ollut kahvi maistui talkooväelle. Tämänlaiset tapah-tumat ”hitsaavat” erinomaisesti klubin jäseniä yhteen ja talkoohenki osoitti jälleen voimansa - Yhdessä tekemällä tavoitteisiin!

Koko päivän tuotto menee TYKSin synnytys-osaston vuodeosastolle.


Terveisin
Ismo/tiedotustoimikunta

Kuvia tapahtumasta.

 
13.8.2014 Kauden ensimmäinen kokous

Kausi 2014 – 2015 pyörähti käyntiin presidentin kutsulla “Ei niin viralliseen mutta torelliseen kokoukseen”. Paikalle VPK:n kerhotilaan saapui 19 veljeä hyvällä kesärusketuksella varustettuna. Kokous aloitettiin tutusti laulamalla Leijonamarssi, joka irtosikin kesän tauon jälkeen ihan mukavasti. Tämän jälkeen kauden presidentti, Hannu Heikniemi, aloitti kokouksen toivottamalla veljet tervetulleiksi. Veli sihteeri, Juho Ojala, kirjasi paikalle saapuneet veljet, jonka jälkeen kokus lähtikin luontevasti käyntiin. Veli PekkaM esitteli kesän aikana tehtyjä varauksia LC Helsinki/Kallion vierailua varten joulun alla sekä majoituksen osalta Lions-liiton vuosikoukseen Sotkamon Vuokatissa ensi kesänä. Näiltä osin asiat tuntuivat olevan jo kunnossa, ”eivätkä vielä tässä vaiheessa maksaneet mitään”.

Presidentti muistutti klubimestaria ravintola Suomalaisen Pohjan kokoustilojen varaamisesta ja samalla heräsi keskustelua kokouspaikan suuruudesta, koska klubin jäsenmäärä on kehittynyt erittäin suotuisasti.

Vuosi sitten Satavan kyläkaupan syysmarkkinat olivat menestys. Nyt oli viimeistään aika aloittaa tulevan markkinapäivän suunnittelu ja sopia tehtävistä veljien kesken. Ladyt olivatkin kokoontuneet samaan aikaan omalta osaltaan suunnitelemaan aktiviteetteja syysmarkkinoille sekä myös muita syksyn aktiviteetteja. Presidentin johdolla tehtävävastuita jaettiin veljille. Edellisellä kerralla hyväksi todetut aktiviteetit toteutetaan varmasti tälläkin kertaa ja samalla mietittiin uusia yleisön houkuttelemiseksi paikan päälle. Perjantaina 5.9 ovat kaikki veljet tervetulleita talkoisiin markkinapaikan pystytykseen.

Kokouksen jälkeen nautittiin kevyttä mutta erittäin maukasta iltapalaa tuttujen juomien kera ja kerrattiin kesän tapahtumia. Kukaan heinäkuussa lomalla ollut ei ainakaan voinut moittia säätiloja, hellepäiviä oli kertynyt tähän päivään mennessä jo 37 eri puolella Suomea. Eli ainakin kahden normaalin kesän hellepäivät meni kerralla ja toi hieman mustia pilviä ilmaan syysmarkkinoita ajatellen.

Mukava aloituskokous kaudelle, tästä toiminta taas lähtee liikkeelle enemmän virallisessa muodossa.


Terveisin
Ismo/tiedotustoimikunta

Kuvia tapahtumasta.

 
Lions Club International/Piiri 107 A
LCI linkki          i